tiistai 23. joulukuuta 2014

Lohi-ceviche & avokadoa


Ceviche on kuulunut joulupöytäämme jo 14 vuotta. Tätä ihanaista kalaruokaa syön muutenkin paljon, kalalajia vaihdellen. Myös uuden vuoden aterialle ceviche sopii mainiosti. Tässä versiossa on lohta, mutta kalan voi vaihtaa vaikkapa siiaksi, ahveneksi tai kampasimpukaksi. Kunhan kala tai simpukka on tuoretta, ceviche on aina hyvää. 

Tämän pikapostauksen myötä toivotan kaikille rauhallista, hyvää ja herkullista joulua!

Lohi-ceviche & guacamole

500 g nahatonta lohifilettä
3 kypsän limen mehu
1 pieni punasipuli ohueksi viipaloituna
1 vihreä chili viipaloituna
2 rkl tuoretta korianteria hienonnettuna
2 rkl kevätsipulia hienonnettuna
1 rkl neitsytoliiviöljyä
1 tl hienoa merisuolaa

Lisäksi 2 tomaattia

2 avokadoa
1 valkosipulinkynsi raastettuna
1 rkl limenmehua
hienoa merisuolaa

Sekoita marinadin ainekset kulhossa. Kuutioi lohi pieniksi paloiksi ja lisää se marinadin joukkoon. Anna maustua kylmässä vähintään noin tunnin ajan. Kuori tomaatit ja poista niistä siemenet. Kuutioi tomaatit ja lisää ne cevichen joukkoon juuri ennen tarjoamista. Maista ja lisää tarvittaessa suolaa.

Valmista guacamole Kaavi avokadojen sisus kulhoon. Lisää muut ainekset ja aja tasaiseksi sauvasekoittimella.

Tarjoa lohi-ceviche guacamolen kanssa.

Ei kommentteja: