Helsingissä sataa lunta! Säätiedotus näyttää lupaavasti siltä, että lumi pysynee maassa joulun yli. Jos se kuitenkin sulaa, täytyy tyytyä rosmariinipikkuleipien tomusokerisiin lumitunnelmiin. Näin joulu on edes hivenen valkoinen. Oma jouluni on tosin tänä vuonna koristeidenkin puolesta varsin valkoinen.
Pikkuleipien reseptin bongasin Saveurista. Tämä ohje on sen vapaa käännös, kotoisiin mittoihin ja lämpötiloihin muunnettuna.
Rosmariinipikkuleivät
450 g kylmää voita kuutioituna
reilu (melko tiiviisti pakattu) 1/2 dl tuoreita rosmariininneulasia
2,25 dl sokeria
9,5 dl vehnäjauhoja
tomusokeria viimeistelyyn
Hienonna rosmariininneulaset. Sekoita kuivat aineet keskenään kulhossa. Lisää kylmä, kuutioitu voi ja sekoita se joukkoon taikinarautaa tai perunasurvinta apuna käyttäen. Levitä taikina käsin leivinpaperilla vuoratulle uuninpellille mahdollisimman tasaisesti. Painele taikinalevyn pintaan haarukalla uria. Paista 200-asteisessa uunissa 20-30 minuuttia. Käännä paistamisen puolivälissä. Leikkaa kuuma taikinalevy terävällä veitsellä neliöiksi tai vinoneliöiksi. Jäähdytä ja viimeistele pikkuleivät tomusokerilla.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti