keskiviikko 21. tammikuuta 2015

Ihan parasta - äidin lammaslihapullat


Äitini väittää aina, ettei hän ole kovin kaksinen ruoanlaittaja. Olen eri mieltä. On totta, ettei hän ole kovin innokas kokki, mutta kaikki mitä hän tekee on aina erittäin maukasta. Ja hänen lammaslihapullansa... ne ovat maailman parhaita! 

Ne maustetaan reippaasti valkosipulilla ja yrteillä ja paistetaan (valurauta)pannussa kullanruskeiksi. Makumaailmaltaan lammaspullista on moneksi. Ne maistuvat yhtä hyvältä kotoisan perunamuusin, uunijuuresten tai vihreiden papujen kuin tabbouleh-salaatin ja tsatsikin kanssa. 

Lammaslihapullat ovat muuten niitä harvoja ruokia, joita jopa hyvin pieniruokainen esikoiseni jaksaa syödä hämmästyttäviä määriä. Siksikin uskallan väittää, että näistä tykkäävät melkein kaikki.

Äidin lammaslihapullat

500 g karitsanjauhelihaa
1 paksuhko viipale vaalea leipää ilman kuorta
1/2 dl vettä
1 sipuli
3 valkosipulinkynttä
tilkka rypsiöljyä tai vaaleaa oliiviöljyä
1 muna
1-1,5 tl hienoa merisuolaa
mustapippuria myllystä
1,5 tl kuivattua minttua
1 tl kuivattua rosmariinia, oreganoa tai timjamia

voita paistamiseen

Imeytä neste leipään. Silppua sipuli ja valkosipulinkynnet. Kuumenna öljy paistinpannussa ja kuullota sipulit öljyssä pehmeiksi. Yhdistä kaikki ainekset kulhossa ja sekoita käsin tasaiseksi massaksi. Muotoile massasta isoja lihapullia ja paista ne pannulla voissa kypsiksi. Voit myös ruskistaa lihapullat paistinpannussa ja kypsentää ne loppuun 200-asteisessa uunissa. Tällöin lihapullat kypsyvät noin 10-15 minuutissa.







Ei kommentteja: