maanantai 22. joulukuuta 2014

Perin perinteinen lasimestarin silli


Vielä tänään ehtii laittaa lasimestarin sillin purkkiin. Perinneherkun täytyy antaa maustua liemessään pari päivää ennen tarjoamista, ja tänäänhän jouluun on enää kaksi päivää.

Itselläni suurin osa joulujärjestelyistä on onnellisesti jo takanapäin. Lahjat on hankittu, ja ruokasuunnitelmat tehty. Kotona hyasintit tuoksuvat ihanasti, amaryllis raottaa nuppuaan ja kuusi patsastelee koreana olohuoneen nurkassa. Tässähän alkaa pikkuhiljaa suorastaan tuntea olonsa jouluiseksi...

Oheisessa lasimestarin sillireseptissä on paljon porkkanaa ja sipulia, koska tykkään syödä niitä sillin kera runsaasti.

Lasimestarin silli

6 matjessillifilettä
1 dl väkiviinaetikkaa
2 dl vettä
1 dl sokeria
2-3 porkkanaa
2 pientä punasipulia
(pieni pala piparjuurta)
3 laakerinlehteä
n. 2 tl kokonaisia valkopippureita
n. 2 tl sinapinsiemeniä

Kiehauta etikka, vesi ja sokeri. Anna jäähtyä. Huuhtele sillifileet ja leikkaa ne noin sentin levyisiksi paloiksi. Pese ja kuori porkkanat ja piparjuuri. Paloittele ne sitten ohuiksi kiekoiksi. Kuori punasipulit ja suikaloi ne ohuiksi renkaiksi. Lado purkkiin kerroksittain silliä, vihanneksia ja mausteita. Kaada lopuksi joukkoon jäähtynyt liemi. Liemen tulee peittää kaikki ainekset. Anna tekeytyä kylmässä pari päivää ennen tarjoamista.

2 kommenttia:

Jonna / suolaa&hunajaa kirjoitti...

Meilläkin kohta täällä silakat työn alla. Hetken kuluttua pitäisi alkaa vedellä nahkoja irti.

Yleensä jännitän aina, niinköhän ehtivät amaryllikset avautua jouluksi, mutta tänä buonna intoutuivat kukkimaan jo nyt. Onneksi riittää vielä nuppuja jouluunkin.

Selina kirjoitti...

Meillä on samainen jännitysnäytelmä joka vuosi, mutta tänä vuonna amaryllis kukkii oikeaan aikaan ja nuppuja on myös uudelle vuodelle.