lauantai 25. lokakuuta 2014

Hyvän huomenen chia-vanukas


Hyvin nukuttu yö, rauhallinen aamiainen ja kynttilänvaloa - niistä on hyvä huomen tehty. Lempeän ja hyvää tekevän chia-vanukkaan voimin aamu kuin aamu alkaa paremmin.

Chia-siemenet olivat Atsteekki-intiaanien voimaruokaa. Pikkiriikkisten siementen uskottiin antavan sotureille voimaa ja kestävyyttä. Ainakin ne ovat tutkitusti pullollaan hyviä ravintoaineita: omega-3-rasvahappoja, antioksidantteja, kaliumia, kalsiumia ja rautaa. Siementen proteiini-, hivenaine-,  kuitu-, ja vitamiinikoostumuksen sanotaan olevan ihmiselle ihanteellinen. Lisäksi siemenillä listataan olevan jos jonkinlaisia hyvää tekeviä ominaisuuksia. Onneksi niistä saa tehtyä myös maistuvia vanukkaita, jotka valmistuvat kädenkäänteessä.

Lisäsin alunperin Yummy Baker -blogista bongaamaani reseptiin yhden vaniljatangon siemenet. Myös lempeä kookos ja makea banaani antavat vanukkaaseen makua ja makeutta. Vanukkaat voi tehdä valmiiksi jääkaappiin ja käyttää parin päivän kuluessa. Näin arkiaamuihinkin saa helposti loihdittua lisäripauksen iloa.


Vaniljainen chia-kookosvanukas (neljälle)

1 banaani
1 tlk (400 ml) kookosmaitoa
1 vaniljatangon siemenet
1 dl chia-siemeniä

Halkaise vaniljatanko ja raaputa siitä siemenet. Kaada kookosmaito kulhoon. Lisää banaani ja vaniljatangon siemenet. Surauta seos sauvasekoittimella sileäksi. Lisää chia-siemenet ja sekoittele hetki, etteivät siemenet paakkuunnu. Jaa vanukas laseihin tai kulhoihin ja hyydytä jääkaapissa vähintään 30 minuuttia.

Tarjoile marjojen ja hedelmäpalojen kera.
2 kommenttia:

Unknown kirjoitti...

Kiitos tästä, tosi hyvää! Mila 1v tykkäsi myös!

Selina kirjoitti...

Ole hyvä, kiva, että maistui koko perheelle! Meilläkin lapset tykkäävät tästä.