maanantai 6. lokakuuta 2014

Pinaattipannari on arjen pelastaja


Kehitin pinaattipannarin ohjeen viitisen vuotta sitten ollessani esikoiseni kanssa hoitovapaalla. Poikanen piti kovasti pinaattilätyistä, mutta niiden paistaminen vei aikaa. Pannariversio sen sijaan valmistuu lähes itsestään. Tapasin tehdä taikinan aamulla ennen ulkoilua ja lykätä sen uuniin heti sisään tultuamme. Ja kas, lounas valmistui sopivasti reilun puolen tunnin kuluttua, kun kädet oli pesty ja pari kuvakirjaa luettu.

Siitä lähtien pinaattipannari on kuulunut tiiviisti perheemme arkeen. Se on yksi esikoiseni lempiruoista ja päihittää nykyään hänen mielestään jopa voissa paistetut pinaattilätyt. Usein sangen niukkaruokainen lapsi saattaa syödä tätä kerralla jopa puoli pellillistä... Ilman puolukoita ja voisulaa homma ei kuitenkaan kuulemma toimi. Ja kyllähän se niin on, että tilpehöörit virittävät tämän mutkattoman arkisapuskan maistuvaksi.

Pinaattipannukakku

1 l kevytmaitoa
2 pss pakastepinaattia
0,5 tl hienoa merisuolaa
1 rkl rypsiöljyä
4-5 kananmunaa
5 dl vehnäjauhoja (tai 2,5 dl vehnäjauhoja ja 2,5 dl täysjyvävehnäjauhoja tai spelttijauhoja)

Lisäksi 

voisulaa
puolukoita

Sekoita puolet maidosta, munat, suola ja öljy kulhossa. Lisää jauhot ja sekoita tasaiseksi. Sekoita joukkoon loppu maito. Anna taikinan turvota vähintään puoli tuntia. Lisää sulatettu pakastepinaatti ennen paistamista. Sekoita huolella. Kumoa taikina syvälle, voidellulle uuninpellille. Paista 225-asteisessa uunissa noin 30 minuuttia. Anna vetäytyä hetki ennen tarjoamista.

Tarjoile (sokeroitujen) puolukoiden ja voisulan kanssa



1 kommentti:

Lissu kirjoitti...

Kiitos tosi hyvästä reseptistä! :) Pannarista tuli hyvää! Käytin kauramaitoa, jotta pannarissa ei olisi maitotuotteita häiritsemässä raudan imeytymistä.