Lapsuudessani vietin paljon aikaa Espanjan maaseudulla, missä isälläni oli talo. Kyläjuhlissa ja markkinoilla minun ja veljeni oli aina saatava churroja, pitkulaisia espanjalaisia munkkeja. Niitä ostettiin joka kerta samasta kojusta. Harmaahapsinen ukko kääräisi punavalkoisesta paperista suuren tötterön ja täytti sen tulikuumilla churroilla. Ah, miten hyviä ne olivatkaan.
Tänä vuonna vietämme vappua Espanjassa. Massa maan tavalla, vappumunkeiksi
paistoin churroja.
Churrot
7 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
½ tl suolaa
1 muna
4 dl maitoa
auringonkukka- / rypsiöljyä paistamiseen
Pinnalle:
9 rkl sokeria
Sekoita kulhossa
kuivat aineet keskenään ja siivilöi seos toiseen kulhoon. Vatkaa
erillisessä kulhossa muna ja 2 dl maitoa. Tee jauhoseoksen keskelle syvennys ja
kaada maitoseos syvennykseen. Sekoita tasaiseksi. Lisää loput maidosta ja
sekoita. Taikinan on oltava tasaista ja tarpeeksi kiinteää
purostettavaksi.
Kuumenna öljy 190-asteiseksi. Laita taikina pursotinpussiin
ja pusota pitkiä kiehkuroita öljyyn. Öljyn on oltava tarpeeksi kuumaa, jotta
churrojen pinnasta tulee rapea. Paista churroja 4-5 minuuttia, kunnes ne ovat
kullanruskeita. Nosta kypsät churrot öljystä reikäkauhan avulla ja aseta
ne talouspaperin päälle kuivumaan. Paista loput churrot samalla tavalla. Kun
churrot ovat jäähtyneet, leikkaa ne saksilla reilun 10 cm paloiks. Pyörittele
palat sokerissa. Halutessasi voit lisätä sokerin joukkoon myös kanelia.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti