Toukokuu on edennyt salakavalasti jo yli
puolenvälin, ja kohta on kesä myös kalenterin mukaan. Minä olen kuitenkin virittäytynyt kesämielelle jo aikoja sitten - onhan
lämpötilakin ollut jo viikkoja viime juhannusta korkeampi.
Ensi viikonlopuksi on luvattu lämpöä ja aurinkoa.
Niinpä grillit kuumenevat taas monen talon ja mökin pihamaalla. Jos minä
grillaan viikonloppuna jotakin, grillaan korealaista bulgogia, joka on
mielestäni yksi maailman parhaista grillisapuskoista. Bulgogin nimi muodostuu
sanoista tuli ja liha, eli ruoka on tosiaan tarkoitettu grillissä
valmistettavaksi. Joskus olen kuitenkin bulgoginhimoissani valmistanut sitä
myös parilalla. Näinkin valmistettuna ruoka on ollut herkullista, mutta
parhaimpaan tulokseen pääsee vain grillaten.
Bulgogin kanssa voi tarjota monenlaisia lisukkeita.
Viimeksi katoin pöytään inkivääricoleslawta ja kurkkusalaattia
sekä tietysti myös rakastamaani kimchiä, jota syödään Koreassa lähes ruoan
kuin ruoan kanssa.
Aurinkoista loppuviikkoa!
600 g (luomu)naudan ulkofileetä ohueksi
viipaloituna
5 rkl tamaria
2-3 rkl hienonnettua kevätsipulia
2 raastettua valkosipulinkynttä
2 tl seesamiöljyä
2 tl kookossokeria tai ruokosokeria
1 chili hienonnettuna, siemenet poistettuna
3 cm pala inkivääriä raastettuna
2 rkl paahdettuja seesamin siemeniä
2 rkl neutraalin makuista öljyä, esim. vaaleaa oliiviöljyä
Kastike
2-3 raastettua valkosipulinkynttä
2 rkl paahdettuja seesaminsiemeiniä
2 rkl silputtua kevätsipulia
6 rkl neutraalin makuista öljyä, esim. vaaleaa oliiviöljyä
chiliä tai (korealaisia) chilihiutaleita maun mukaan
sormisuolaa
Sekoita marinadin ainekset keskenään. Anna lihan marinoitua puolesta tunnista pariin tuntiin. Valmista sillä välin kastike (ja lisukkeet).
Sekoita kastikkeen ainekset keskenään kulhossa.
Ota lihat huoneenlämpöön lämpenemään puoli tuntia ennen grillaamista.
Grillaa lihat kuumassa grillissä. Tarjoile
kastikkeen, kimchin ja vaikkapa inkiväärillä maustetun coleslawn kanssa.
2 kommenttia:
Näyttää siltä että tuota olisi ollut mukava olla syömässä :)
Bulgogi on juuri sellaista ruokaa joka on tehty jaettavaksi ison porukan kesken. :)
Lähetä kommentti