Pavlova on minulle ennen kaikkea kesäkauden jälkiruoka, näyttäähän kaakku jo itsessään niin kepeän kesäiseltä. Mikäpä siis sopisi paremmin juhlistamaan keväistä äitienpäivää kuin tämä päältä rapean ja sisältä sitkoisen marenkipohjan päälle kasattu ja marjoilla kruunattu jälkkäri.
Pavlovaa voi muunnella rajattomasti mielensä mukaan. Itse suosin joko tätä vaniljaisella mascarponevaahdolla tai raikkaalla lemon curdilla maustettua versiota. Pääasia kuitenkin on, että päällimmäisenä on runsaasti tuoreita marjoja tai hedelmiä.
Pavlova on myös näppärä piknikeväs, koska sen osat voi helposti esivalmistella kotona. Minä haaveilen aurinkoisesta äitienpäiväpiknikistä (jonkun muun kuin itseni valmistamien eväiden kera), enkä panisi pahitteeksi pavlovaakaan...
Aurinkoista äitienpäivää kaikille!
P.S. Tämän reseptin olen aiemmin jakanut Maijan maailmaan suunnittelemani uuden vuoden menun yhteydessä. Samasta postauksesta löytyy myös possun ribsien ja hedelmäisen Monkey Gland -kastikkeen resepti, jotka sopivat oivallisesti myös kesäkauden grillikemuihin.
Pavlova vaniljaisella
mascarponevaahdolla
1 marenkipohja (katso ohje)
Mascarponevaahtoa (katso ohje)
Mieleisiäsi marjoja ja hedelmiä
Tuoretta minttua
(Agavesiirappia)
Marenki
4 kananmunaa
1/2 tl (luomu)sitruunan mehua
1,5 dl tomusokeria
1,25 dl Siro-sokeria (erityishienoa sokeria)
1 tl perunajauhoja
Erottele valkuaiset kuivaan kulhoon. Vatkaa
huoneenlämpöiset valkuaiset sähkövatkaimella kovaksi, kiiltäväksi vaahdoksi.
Lisää sitruunanmehu ja sokerit vähän kerrallaan. Vatkaa kovaksi, terävähuippuiseksi vaahdoksi. Lisää
perunajauhot vatkauksen loppuvaiheessa. Vaahto on valmista, kun se pysyy
kulhossa ylösalaisin käännettynä.
Piirrä leivinpaperille iso ympyrä esim.
kattilankantta apuna käyttäen iso ympyrä. Täytä ympyrät marenkimassalla
lusikkaa tai nuolijaa apuna käyttäen. Kypsennä 100-asteisessa uunissa 80
minuuttia. Alenna lämpö 50 asteeseen ja jatka kypsennystä toiset 80 minuuttia.
Sammuta uuni, raota luukkua ja anna marengin kuivua uunissa yön yli. Marengin
kuuluu olla pinnalta rapeaa ja sisältä ihanan sitkeää.
Mascarponevaahto
400 g mascarponejuustoa
4 dl vispikermaa
6 rkl tomusokeria (tai maun mukaan)
1 tl vaniljajauhetta
2 tl sitruunanmehua
Vatkaa kerma vaahdoksi. Notkista tuorejuusto ja
sekoita joukkoon sokeri ja vaniljajauhe sekä sitruunamehu. Yhdistä kerma ja
tuorejuustoseos keskenään varovasti käännellen.
Levitä mascarponevaahto marenkipohjan päälle.
Koristele tuoreilla marjoilla ja hedelmillä sekä mintulla.
Viimeistele halutessasi agavesiirapilla.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti