keskiviikko 13. huhtikuuta 2016

Toipilaana - pikaiset tortillat mustapavuilla, avokadolla & fetalla


Hoipuin eilen keittiöön ruoanlaittopuuhiin ensimmäisen kerran moneen viikkoon. Sairastuin maaliskuun alussa pitkäpiimäiseen infektioon, joka ei ottanut parantuakseen. Lopulta sain vielä varsin viheliäisen jälkitaudin, joka kaatoi minut viikoksi petiin peiton alle. Nyt tuntuu kuitenkin viimein siltä, että elämä alkaa jälleen voittaa ja olen ensimmäisen kerran lähtenyt suorastaan ulos - hei hurraa, jalkani kantavat jälleen!

Viimepäivinä olen sängyn pohjalla viruessani saanut osakseni myötätuntoa, joka lämmittää syvimpiä sopukoitani. Kun kuopus tulee lääkärilaukkunsa kanssa hoitamaan minua ja liimaa polveeni viisi linnuin kuvitettua laastaria, esikoinen tuo mummilasta tullessaan tuliaiseksi kurkkupastillin ja sukulainen ajaa 200 kilometriä vain tuodakseen minulle tehokasta yskänlääkettä, tunnen olevani rakastettu.

Ruoanlaittaminen on minulle jokapäiväinen tapa osoittaa rakkautta – onneksi voin pian jälleen jakaa sitä tässä muodossaan runsain mitoin. Eilinen, arkinen rakkaudenosoitukseni oli sitä laatua, jota meillä syödään usein niinä päiviä, kun pitää kyhätä nopeasti jotakin sapuskaa. Mustapavuilla, avokadolla, fetalla ja korianterilla täytettyjen tortillojen kyhäämiseen ei mene juuri viittä minuuttia kauempaa. Papupurkin avaaminen, fetan murustaminen ja guacamolen pyöräyttäminen sauvasekoittimella luonnistui hyvin myös toipilaalta.

Mustapaputortillat guacamolella, fetalla & korianterilla (neljälle)

(Maissi)tortilloita
3 purkkia mustapapuja
Rapeaa salaattia
1 ruukku korianteria
200 g lampaanmaitofetaa
1 chili suikaloituna
Kevätsipulia tai purjoa suikaloituna

Lisäksi
Limeä

Guacamole
3 avokadoa
1 limen mehu
1 valkosipulinkynsi
hienoa merisuolaa / ruususuolaa

Valmista ensin guacamole. Koverra avokadot kuoristaan. Yhdistä ainekset kulhossa ja aja tahnaksi.

Esivelmistele kaikki raaka-aineet ja laita ne tarjolle omissa kulhoissaan: Huuhtele pavut, suikaloi chili ja kevätsipuli tai purjo. Revi salaatti suupalan kokoisiksi paloiksi. Revi korianteri käsin pienemmäksi (minä syön myös varret). Murenna feta käsin.

Paista tortillat nopeasti pannussa molemmin puolin. Kokoa tortillat pöydässä kasaamalla täytteitä letun päälle.

Tarjoa limelohkojen kanssa.2 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Herkullisia täytteitä, pitääkin taas tehdä pian! Myös halloumi ja kylmäsavulohi toimivat tämäntyyppisissä ihanasti. Ja sitten kun ei ole kipeä eikä kiire, niin kannattaa tehdä tortillat itse, on vaan niin paljon parempaa. :)

Selina kirjoitti...

Totta, omatekoiset tortillat ovat aivan eri luokkaa kuin valmisversioit! Fanaattisimmillani en syönyt lainkaan kaupan versioita, mutta kiireessä ja joskus maalla, jos maissijauhot ovat unohtuneet kotiin, tolen alkanut vähän joustaa... :) Halloumi ja lohi ovat tosiaan myös oivallisia täytteitä ja hyvä pikaversio syntyy myös cevichestä. :)