keskiviikko 16. joulukuuta 2015

Salaatti paahdetusta punajuuresta, vuohenjuustosta ja manteleista & hunajavinaigrette


Vietin tänään kirjoituspäivää kotona ja valmistin lounassalaattini siitä, mitä kaapista löytyi. Paahdetuista punajuurista ja mantelilastuista, vuohenjuustosta sekä jääsalaatista syntyi mitä mainioin salaatti, jonka silasin hunajavinaigretellä. 

Uunissa makeutuneet punajuuret ja paahdetut mantelilastut sopivat hyvin joulusesongin makumaailmaan. Salaatti on helppo monistaa niin monelle ruokailijalle kuin haluaa ja lounaan lisäksi tämä taipuu hyvin vaikkapa tapaninpäivän päivällisen alkupalaksi. Itse aion tehdä tätä ensi viikonloppuna myös kylään tuleville glögivieraille.

Ja hei, muistakaa, että vielä on muutama päivä aikaa osallistua kirja-arvontaan, jossa voi voittaa Karita Tykän uuden, ihanan keittokirjan! Tästä pääset osallistumaan.


Salaatti paahdetusta punajuuresta, vuohenjuustosta ja manteleista (neljälle)

8 keskikokoista punajuurta
4 rkl rypsiöljyä
merisuolahiutaleita 
2 jääsalaattia
400 g Chèvreä
8 rkl mantelilastuja

Kuumenna uuni 225-asteiseksi. Kuori punajuuret ja lohko ne kahdeksaan osaan. Laita punajuuret vuokaan. Kaada rypsiöljy punajuurien päälle ja mausta ne merisuolahiutaleita. Kääntele punajuuria, jotta öljy levittyy niihin tasaisesti. Paahda punajuuria uunissa n. 20 minuuttia tai kunnes ne ovat kypsiä, mutta aavistuksen napakoita. Anna jäähtyä. Paahda mantelilastut kuumalla pannulla kullanruskeiksi. Revi jääsalaatti lautasille tai tarjoiluvadille. Pirskottele salaattin päälle hunajavinaigrettea (ohje alla). Asettele punajuuret salaattipedin päälle. Revi vuohenjuusto käsin punajuurien päälle suupalan kokoisiksi palasiksi. Viimeistele mantelilastuilla ja hunajavinaigrettella.


Hunajavinaigrette

2 dl oliiviöljyä
0,5 dl valkoista balsamicoa
2 tl Dijon-sinappia
0,5 tl hienoa merisuolaa
mustapippuria myllystä
2 rkl juoksevaa hunajaa

Yhdistä ainekset kulhossa tai lasipullossa ja sekoita tasaiseksi.





Ei kommentteja: