torstai 26. marraskuuta 2015

Parempaan arkeen - thaimaalainen naudanliha-kurkkusalaatti jauhelihasta


Jauheliha herättää ruoanlaittajissa monenlaisia tunteita. Lapsiperheissä se on monen tutun arkiruoan pääraaka-aine, mistä johtuen näissä piireissä puhutaan toisinaan myös jauhelihahelvetistä. Olen kuullut yhden jos toisenkin pienten lasten äidin julistavan, ettei hän halua enää koskaan nähdäkään jauhelihaa, sen verran monta makaronilaatikkoa on siitä väännetty ja keittoa keitetty. 

Pidän itse tehdystä makaronilaatikosta, enkä ylenkatso jauhelihasoppaakaan, mutta kyllähän mihin tahansa ruokalajiin kyllästyy, jos sitä alvariinsa syö. Jauheliha on hieman tylsästä maineestaan huolimatta mitä verrattomin raaka-aine. Se kypsyy hetkessä, minkä vuoksi sitä on kiva käyttää, varsinkin arkena.

Aasialainen ruoka on meillä koko perheen suosiossa. Esikoiseni osaa kyllä nirsoilla (ihan vain periaatteen vuoksi), mutta tämän maanosan keittiöiden antimet ovat jostain syystä maistuneet jopa hankalimpina aikoina. 

Tämä thai-tyylinen, jauhelihasta valmistettu naudanliha-kurkkusalaatti tarjoillaan riisin kanssa. Ruoka valmistuu hetkessä, joten se sopii mainiosti jauhelihakeiton haastajaksi.

Kaikki tarvittavat raaka-aineet saa melkein kaupasta kuin kaupasta, mutta jotta lopputulos olisi mahdollisimman maukas, kannattaa tähän(kin) käyttää laadukasta jauhelihaa, jossa on tarpeeksi rasvaa.

Thaimaalainen naudanliha-kurkkusalaatti jauhelihasta

400 g laadukasta jauhelihaa
1,5 kurkkua
1 punasipuli
1 vihreä, tuore chili
3 rkl kalakastiketta
1-2 limen mehu
1/2 ruukku korianteria
1/2 ruukku minttua

Lisäksi
Jasminriisiä

Keitä riisi pakkauksen ohjeen mukaan. Valmista salaatti riisin kiehuessa. Ruskista jauheliha paistinpannussa. Halkaise kurkut pitkittäin ja poista niistä siemenet esim. lusikalla kaapien. Leikkaa kurkut puolikuun mallisiksi siivuiksi. Kuori ja suikaloi punasipuli. Suikaloi chili. Purista limettien mehu. Silppua yrtit. Yhdistä salaatin kaikki ainekset keskenään kulhossa. Tarjoa keitetyn jasminriisin kera.
Ei kommentteja: