sunnuntai 29. marraskuuta 2015

Adventtikalenterin 1. luukku - DIY-pannunalunenJoulu tulee joukker koukker, kaikki lapset heikker keikker. Suvussani kulkeva sanonta kuvaa hyvin sitä pitelemätöntä riemua, jonka joulunodotus saa lapsissa aikaan. Kieltäydyn stressaamasta joulusta, mutta valitettavasti en koskaan ehdi virittäytyä siihen sellaisella hartaudella kuin haluaisin. Joulun odottamisen kanssa tuppaa nimittäin aina tulemaan kiire. Näin siitäkin huolimatta, että pidän joulusta todella paljon.

Onneksi lapset huolehtivat siitä, että pysyn jotenkuten kartalla alati lähenevästä juhlasta. Meillä tonttulakkien kulkuset kilisevät jo, ja 2-vuotiaamme kulkee ympäriinsä toistellen "joulu tulee, joulupukki tulee, mennään katsomaan K-kaupan jouluvaloja". 

Tänä vuonna virittäydyn joulutunnelmaan myös blogini ensimmäisen adventtikalenterin voimin. Kaikkina neljänä adventtina on luvassa jotakin jouluista - ruokaa tai siihen liittyviä lahjaideoita.

Ensimmäisestä kalenterinluukusta putkahti esiin tämä pannunalunen, jonka olen omin pikkukätösin  tehnyt - ja jos minä pystyn siihen, niin siihen pystyy kuka vain. Pannunalusta varten tarvitaan vain 22 x 19 cm pala 15 mm:n paksuista koivuvaneria, kynä, viivain ja hiekkapaperia. Nyt joululahjapaja pystyyn!

Nappasin maalaamattomien alustojen ohjeen aikanaan Susanna Vennon ja Riikka Kantinkosken OK - omin käsin -kirjasta. Itse väkerisn vinon pinon alusia ja maalasin osan niistä Måla & Moren kalkkimaaleilla (kuvassa sävy Antoinette). Täytyy tosin muistaa, etteivät maalatut aluset kestä järin hyvin tulikuumia patoja ja kattiloita. Itse olen käyttänyt niitä lähinnä teepannujen alusina ja siinä käytössä ne ovat toimineet hyvin.

Kuusikulmainen pannunalunen

22 x 19 cm pala 15 mm:n koivuvaneria 
lyijykynä
viivain
saha 
hiekkapaperia

1. Piirrä vaneriin tasasivuinen kuusikulmio niin, että kaikki kärjet osuvat palan reunoihin. Jokaisesta sivusta tulee tällöin 11 cm pitkä. 

2. Sahaa ylimääräiset nurkkapalat pois ja viimeistele pannunalunen kevyellä hionnalla.

3. Maalaa alunen halutessasi Måla & More -kalkkimaalilla ja viimeistele saman merkin vahalla. HUOM! Maalattu alunen ei kestä kuumia patoja ja pannuja.

4 kommenttia:

Jonna / suolaa&hunajaa kirjoitti...

Kaunis alunen ja kalkkimaalista jää kauniin mattainen pinta, mistä löysit koivuvaneria?

Selina kirjoitti...

Tuo mattapinta on tosiaan kiva! Pihistin vanerin (luvalla) sukulaiseni puutyöhuoneesta, mutta hän kertoi hankkineensa omansa Starkista. :)

Maikki kirjoitti...

Tällainen teenystävä kiinnitti huomiota paitsi hauskaan pannunaluseen niin myös kauniseen teepannuun, mistäs olet sen hommannut? :)

Selina kirjoitti...

Hei Maikki, tuo pannu on muutaman vuoden takainen tuliainen Japanista. Olen heikkona kauniisiin teepannuihin ja vähän vastaavia olen nähnyt myynnissä Eerikinkadun Théhuoneessa. Siitäkin on kyllä aikaa... :)