torstai 14. helmikuuta 2013

Mustapapusalaatti


Pavut ovat terveellistä, maukasta ja ekologista huippuruokaa. Lisäksi ne maistuvat yhtä hyvältä kesällä ja talvella. Vaikka nykyään melkein kaikkia vihanneksia saa kaupoista vuoden ympäri, eivät ne talvella usein maistu siltä miltä niiden toivoisi maistuvan. Varsinkin ruukkusalaatit ovat usein sangen murheellinen näky kalpeina ja harvoine lehtineen. Siksi syön tähän aikaan vuodesta tavallistakin enemmän papusalaatteja.  

Tämänkertainen lounas syntyi mustapavusita, maissista, paprikasta ja kirsikkatomaateista. Kevätsipuli, lime, tuore korianteri (eläköön ruukkuyrtit!) ja chili maustoivat salaatin ihanan raikkaaksi. 

Tätä passaa toki syödä kesälläkin. Kotimaisista, auringon kypsyttämistä tomaateista ja parikasta valmistettuna se maistuu vieläkin paremmalta, ja onhan yrteissäkin kesällä enemmän ytyä.

Mustapapusalaatti  

2 prk mustapapuja
1/2 pss pakastemaissia
2 punaista paprikaa
10 kypsää kirsikkatomaattia
1-2 punaista chilipalkoa, siemenet poistettuna
kevätsipulia
tuoretta korianteria
2-3 kypsän limen mehu
oliiviöljyä
sormisuolaa
(mustapippuria myllystä)

Huuhtele ja valuta mustapavut. Keitä maissi pussin ohjeen mukaan. Kuutioi paprika ja halkaise kirsikkatomaatit. Silppua kevätsipuli ja chili. Revi korianterin lehdet käsin. Sekoita ainekset keskenään ja mausta limen mehulla, oliiviöljyllä ja suolalla. Maista ja lisää tarvittaessa limeä, öljyä, suolaa tai chiliä. 

Ei kommentteja: