torstai 9. elokuuta 2012

Uunissa grillatut pähkinäiset broilerin nuijat

Arne Jacobsenin suunnittelema kirjasinmalli koristaa melamiinisia retkiastioita, jotka ostin Tukholman Moderna Museetin ihanasta museokaupasta.


Kesällä pyrin syömään ulkoilmassa mahdollisimman usein. Mökeillä ja kesäkaupungissa tämä luonnistuu luontevasti, mutta pyrin aterioimaan ulkosalla myös Helsingissä. Asumme kerrostalossa, eikä meillä ole parveketta. Tosin sellaista rakennetaan parhaillaan ja pian voimme kattaa pöydän myös omalle parvekkeelle. Toistaiseksi meidän on kuitenkin kiikutettava ruoka puistoon tai merenrannalle, mikäli mielimme syödä ulkosalla. Mutta sehän sopii!

Minä nimittäin rakastan piknikkejä ja lähden arkisinkin ilomielin pois parveketyömaalta, jollaiseksi osa kodistamme on muuttunut. Muutama päivä sitten piknikruokanamme oli pähkinäisiä kanan nuijia. Olisin oikeastaan halunnut kanan siipiä, mutten siihen hätään saanut niitä mistään. 

Paistoin broilerit uunissa rapeiksi ja kannoin ne lämmitetyssä astiassa, folioon käärittynä läheisille kallioille. Lisukeena oli valkosipulin versoilla maustettua lehtikaalisalaattia ja pienelle myös perunaa. 
Uunissa grillatut pähkinäiset broilerin nuijat

1 kg broilerin nuijia (tai siipiä)

2 rkl maapähkinätahnaa
1 rkl neutraalin makuista öljyä
2 murskattua valkosipulinkynttä
1/2 rkl tummaa balsamicoa
1/2 tl paprikajauhetta
chilihiutaleita maun mukaan
suolaa

Kuumenna uuni 180-asteiseksi. Sekoita marinadin ainekset keskenään. Kääntele broilerin nuijat tai siivet marinadissa (käytä koko marinadi). Paista uunissa n. 40  minuuttia. Grillaa niihin lopuksi rapea pinta grillivastuksen alla (tai grillaa grillissä).

Ei kommentteja: