perjantai 24. elokuuta 2012

Sienikauden pikaruokaa


Kun on tullut nälkäisen lapsen kanssa kotiin töistä ja päiväkodista, ja ruoan olisi pitänyt olla jo pöydässä, munakas pelastaa. Erilaiset omeletit kuuluvat "ruokaa alle kymmenessä minuutissa" -sarjaan. Ne ovat pikaruokaa parhaimmillaan ja väännän niitä usein myös lounaaksi.

Suloisten pikku kanttarellien innoittamana tein tällä kertaa kanttarellimunakasta. Mikä arkiherkku, vieläpä lähes ilmaiseksi!

Kolme kourallista putsattuja kanttarelleja
(1/2 pieni sipuli)
öljyä
5 luomukananmunaa
4 rkl vettä tai maitoa
silputtua lehtipersiljaa
suolaa
(mustapippuria myllystä)

Riko kananmunat kulhoon ja vatkaa niiden rakenne rikki. Lisää vesi ja sekoita. Lisää joukkoon silputtua lehtipersiljaa ja ripaus suolaa.

Jos käytät sipulia, kuullota se öljyssä pannulla kypsäksi. Lisää kanttarellit ja pyöräytä ne kevyesti pannussa (jos käytät pieniä sieniä, varo, etteivät ne kuivu). Mausta suolalla. Ota 1/3 sienistä sivuun ja pyöräytä niiden päälle vähän mustapippuria, jos haluat. Lisää munaseos pannuun jääneiden sienten päälle. Anna munakkaan hyytyä miedolla lämmöllä. Tässä kohtaa ei kannata kiirehtiä, kuumalla levyllä paahtaen munakkas menee pilalle. Kun munakas on hyytynyt, lisää sen päälle loput sienet ja silputtua lehtipersiljaa.

Ei kommentteja: