sunnuntai 18. joulukuuta 2016

Adventtikalenterin 4. luukku - matchalla maustettu granola (GF, V)

Gluteeniton-granola, paahdettu-mysli, karpalo-granola, karpalo-mysli, vihreällä-teellä-maustettu-granola, vihreällä-teellä-maustettu-mysli, matcha-granola, granola-with-match

Jouluna tykkään muistaa ihmisiä ruokalahjoin. Useana vuotena olen lahjonut ystäviäni itse tehdyllä granolalla ja niin teen myös tänä vuonna. Tällä kertaa hpakettiin päätyy matcha-jauheella maustettua mysliä. 

Matcha on japanilasta, hienoksi jauhettua vihreää teetä, jonka täyteläinen maku on samaan aikaan karvas ja makea. Tykkään käyttää matchaa ruoanlaitossa ja myslin lisäksi se maistuu ihanalta esimerkiksi tässä matcha-jogurtissa. 

Juon matcaa paljon myös perinteiseen tapaan veteen vispilöitynä. Toisinaan taas valmistan siitä espressomaisen shotin, jonka voimin sitkeinkin väsymys usein taittuu. Matcha on ihanaa myös siksi, että se samanaikaisesti sekä virkistää että rentouttaa. Lisäksi siinä on paljon antioksidantteja ja sen sisältämä lehtivihreä puhdistaa kehoa - herkullisen makunsa lisäksi matcha tuokin tähän mysliin myös paljon muuta hyvää. Matchalla maustetulla granolalla oman tai ystävän aamu alkaa hyvin.

P.S. Aiemmin postaamani kookosmyslin resepti löytyy täältä.


Granola-karpaloilla, itse-tehty-mysli, paahdettu-siemenmysli, matcha-mysli, teellä-maustettu-mysli, matchalla-maustettu-mysli, self-made-granola, granola-with-matcha-powder, matcha-flavored-granola

Matcha-granola karpaloilla

5 dl (gluteenittomia) kaurahiutaleita
1 dl seesaminsiemeniä
1 dl mieleisiäsi pähkinöitä (esim. pekanpähkinä)
4 rkl kookosöljyä
3 rkl (luomu)hunajaa / vegaaniseen versioon kookossiirappia
2 tl (luomulaatuista) matcha-teetä
1 dl kuivattuja karpaloita

Sekoita kaurahiutaleet, seesaminsiemenet ja pähkinät kulhossa. Laita kookosöljy ja hunaja / kookossiirappi kattilaan. Kuumenna, kunnes hunaja / kookossiirappi liukenee öljyyn. Sekoita hunajaöljy mysliseoksen joukkoon. Levitä mysli uuninpellille. Paahda mysliä 180-asteisessa uunissa n. 20 minuuttia.

Anna myslin jäähtyä. Sekoita jäähtyneen granolan joukkoon matcha-jauhe ja karpalot. Tarjoa mysli mieleisesi jogurtin kera.
Matchalla-mausettu-granola, matcha-granola, itse-tehty-granola, paahdettu-mysli, siemen-mysli, paahdettu-siemenmysli, granola-karpaloilla, granola-with-cranberries, self-made-granola-with-matcha


Ei kommentteja: