Esikoista odottaessani
keitin puolukoista ja spelttimannaryyneistä vähintään joka toinen päivä suuren
kattilallisen vispipuuroa. Söin sitä sitten kuukausi kaupalla pari
lautasellista päivässä, joten ei ole ihme, että lapsi on pitänyt puolukoista
pienestä pitäen...
Vaikka en ole enää raskauksieni jälkeen sortunut moisiin ylilyönteihin vispipuuron (tai minkään muunkaan) kanssa,
tykkään siitä edelleen, paljon. Nyt kun suhteeni kotimaisiin viljoihin on
poikki, olen kuitenkin joutunut luopumaan tästä spelttiherkustani. Niinpä innostuin, kun Kira taannoin postasi Insaansa kuvan tattarista valmistetusta
tuorevispipuurosta. Onneksi resepti seurasi perässä myös Truly Kira -blogin
puolelle. Kiran tuntien ohje lunasti lupauksensa, ja tämä tattarivispipuuro tuli oitis osaksi aamiaisrepertuaariani.
Kiran tattarista valmistettu tuorevispipuuro (n. kahdelle)
1 1/2
dl raakoja, kokonaisia tattarisuurimoita
vettä
liotusta varten
4 rkl
chia-siemeniä
n.3
dl cashew maitoa + lisää tarjoiluun
1/2 dl sokeroimatonta puolukkamehua
4
kivetöntä medjool-taatelia (tai tuoreita taateleita)
3 dl
tuoreita puolukoita tai sulatettuja pakastemarjoja marjoja (myös karpalot ja
vadelmat sekä marjojen sekoitus sopivat)
ripaus
hienoa merisuolaa
muita
mausteita (esim. vaniljaa tai kardemummaa)
Liota suurimoita runsaassa vedessä
jääkaapissa 12 tuntia. Liota chia-siemeniä 1 dl cashewmaitoa vähintään 2 tuntia
tai yön yli.
Huuhtele liotetut suurimot ja kaada
blenderiin lopun cashewmaidon, chia-siemenseoksen, puolukkamehun, taateleiden,
marjojen ja mausteiden kanssa. Blendaa aivan sileäksi, suht paksuksi puuroksi.
Lisää tarvittaessa cashewmaitoa ja makeutta.
Tarjoile halutessasi (cashew)maidon ja
marjojen kanssa.
Cashewmaito
2 dl raakoja cashewpähkinöitä
vettä
pari reilua ripausta suolaa
2 kivetöntä medjooltaatelia (tai maun
mukaan)
Liota pähkinöitä jääkaapissa runsaassa
vedessä yön yli (tai
vähintään 4 tuntia)
Huuhtele pähkinät ja kaada ne blenderiin.
Lisää vettä*, suolaa ja
taatelit, pyöräytä sileäksi maidoksi.
Lisää
tarvittaessa mausteita ja vettä. Siivilöi maito, mikäli blenderi
ei saanut
pähkinöitä vedettyä täysin sileäksi.
*Veden
määrä riippuu siitä, miten tehokas blenderisi on.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti