perjantai 27. maaliskuuta 2015

Minttupesto on lampaan kaveri


Minttuhyytelö. Sen tarpeellisuudesta keskustelemme pääsiäispöydässä joka vuosi. Itse en sitä kaipaa, mutta suvussani on myös niitä, joiden mielestä pääsiäislammas ei maistu miltään ilman sitä. Pari vuotta sitten kävi kuitenkin niin, että se, kenen vastuulla minttuhyytelön ostaminen oli, unohti ostaa sitä. Alaspäin kääntyneet suupielet nousivat kuitenkin ylöspäin, kun kannoin pöytään minttupeston. Tänä vuonna taidamme selvitä pelkästään tällä, ja tästä minäkin tykkään.

Minttupesto sopii tarjottavaksi monen muunkin kanssa, mutta lampaan seurassa se on verratonta. 

Kahvilla valellun, traditionaalisen karitsanviulun ohje tulee seuraavassa postauksessani, vielä hyvissä ajoin ennen pääsiäistä.

Minttupesto

2-3 suurta kourallista mintunlehtiä (miellään hyvin aromaattisia)
2 kourallista cashewpähkinöitä
1 dl oliiviöljyä
1 iso valkosipulinkynsi
1/2 (luomu)sitruunan mehu
hienoa merisuolaa
mustapippuria myllystä

Laita mintunlehdet, pähkinät, valkosipuli ja öljy monitoimikoneeseen. Aja tahnaksi. Siirrä tahna kulhoon. Mausta sitruunanmehulla, suolalla ja pippurilla.

Ei kommentteja: