Tyrnimehusta ja salottisipuleista valmistettu hilloke viimeistelee lihapateet ja sopii hyvin yhteen myös monen porsaanliharuoan kanssa. Meillä tätä keitellään aina isänpäivän tienoilla, koska meillä se kuuluu yhteen isänpäivän traditionaalisen porsaankylkiconfitin kanssa. Ja miksipä tämä ei maistuisi myös joulukinkun kaverina.
Sipuleiden kuorimista ja silppuamista lukuunottamatta hilloke valmistuu käden käänteessä. Jos haluaa vuodattaa mahdollisimman vähän kyyneleitä, kannattaa käyttää suurikokoisia banaanisalottisipuleita.
Tyrni-salottisipulihilloke
500 g salottisipuleita
3 dl sokeroimatonta tyrnimehua
2 dl hillosokeria
1 rkl (luomu)sitruunanmehua
Suikaloi salottisipulit ohuiksi viipaleiksi. Kiehauta tyrnimehu ja lisää sipuliviipaleet. Hauduta 10-20 minuuttia ja lisää sokeri. Keitä vielä 15 minuuttia. Lisää sitruunanmehu ja kiehauta. Anna jäähtyä. Purkita puhtaisiin purkkeihin.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti