maanantai 3. marraskuuta 2014

Peruspöperöä, kun rahkeet eivät riitä muuhun


Ensin sairastui kuopus, sitten esikoinen ja lopuksi mies. Viimeinen viikko on vierähtänyt sairastuvan vähemmän hehkeänä emäntänä. Pahimmillaan kolme ihmistä virui sängynpohjalla 40 asteen kuumeessa ja sanomattakin lienee selvää, etten tänä aikana laittanut lainkaan ruokaa. Turvauduin lähiravintoloiden apuun ja söin muutaman päivän kuluessa enemmän pizzaa kuin koskaan ennen. 

Noutoruokaa ei kuitenkaan voi syödä loputtomiin. Jossain vaiheessa se alkaa vääjäämättä tökkiä. Tämä kikherne-avokadosalaatti on omiaan niihin tilanteisiin, kun ei jaksa tai ehdi laittaa mitään ruokaa: avataan papupurkki, kuutioidaan avokado ja pari tomaattia, murennetaan päälle vähän fetaa ja nakataan joukkoon vielä muutama korianterinlehti. Valmista tulee muutamassa minuutissa! Meillä syödään tätä monesti arki-iltaisin, silloin kun rahkeet eivät riitä muuhun - vaikka ihan terveitä olisimmekin. 

Kikherne-avokado-fetasalaatti (neljälle)

2 prk kikherneitä
2 avokadoa
4 tomaattia
2 kevätsipulinvartta
200 g lampaanmaitofetaa
1/2 ruukku korianteria
0,5-1 dl laadukasta oliiviöljyä
1 (luomu)sitruunan mehu
merisuolahiutaleita
mustapippuria myllystä

Huuhtele ja valuta kikherneet siivilässä. Kuutioi avokadot ja tomaatit. Silppua kevätsipuli ja revi korianterinlehdet käsin silpuksi. Yhdistä ainekset kulhossa. Murenna fetajuusto joukkoon käsin. Mausta oliiviöljyllä, sitruunanmehulla, merisuolahiutaleilla ja mustapippurilla.


Ei kommentteja: