torstai 19. huhtikuuta 2012

Mustasilmäpapusalaattia ja merquez-makkaraa




Anton & Antonin lihatiskistä tarttui tänään mukaan merquez-makkaroita. Nämä mausteiset, pohjoisafrikkalaiset lammasmakkarat ovat mielestäni tuoremakkaroiden aatelia. Kesällä aion valmistaa niitä itse, mutta nämäkin ovat herkullisia. Mintulla, persiljalla, sitruunalla ja chilillä maustettu mustasilmäpapusalaatti täydentää mukavasti lammasmakkaroiden mausteista makumaailmaa.

Mustasilmäpapusalaattia ja merquez-makkaraa (4:lle)

1-2 merquez-raakamakkaraa ruokailijaa kohden

2 prk (tai vastaava määrä itse keitettyjä) mustasilmäpapuja
romaine-salaattia
pari kourallista kirsikkatomaatteja
pari kevätsipulin vartta
kourallinen tuoretta minttua
kourallinen lehtipersiljaa
yhden sitruunan mehu
hyvää neitsytoliiviöljyä
merisuolahiutaleita (esim. Maldon)
mustapippuria myllystä

Paista tai grillaa makkarat kypsiksi.

Valuta ja huuhtele pavut (tai keitä ne ohjeen mukaan kypsiksi ja jäähdytä). Silppua yrtit, kevätsipuli ja chili (siemenet poistettuna). Halkaise tomaatit. Sekoita ainekset papujen joukkoon. Mausta sitruunamehulla, oliiviöljyllä, suolalla ja vastajauhetulla mustapippurilla. Tarjoa salaattipediltä.

Ei kommentteja: