torstai 12. huhtikuuta 2012

Kaikkein paras mysliTämä mysli kuuluu lapsuuteni rakkaimpiin ruokamuistoihin. Joka kesä ennen pitkää purjehdustamme äitini valmisti kilokaupalla tätä herkullista paahdettua siemenmysliä. Mysli pakaattiin suuriin peltisiin teepurkkeihin, jotka pakattiin penkkilaatikkoon niin tiukkaan, etteivät ne kolisseet myrskylläkään.

Mielestäni mysli on parhaimmillaan juuri näin, mutta vaihtelua siihen saa esimerkiksi kookoslastuilla tai kuivatuilla marjoilla. Ne lisätään myslin joukkoon vasta paahtamisen jälkeen. Makeutta ja rasvaisuutta voi säädellä hunajan ja öljyn määrää muuttamalla. Itse syön myslin aina maustamattoman jogurtin tai viilin kanssa, silloin maut pääsevät parhaiten oikeuksiinsa.

Valmistan tätä aina isomman satsin kerralla.Paahdettu siemenmysli

8 dl suuria kaurahiutaleita
3 dl rouhittuja hasselpähkinöitä
2 dl auringonkukansiemeniä
2 dl seesaminsiemeniä
(1 dl  pellavansiemeniä)
½ dl kiteistä hunajaa
½ dl oliivi- tai kookosöljyä

Sekoita kaikki kuivat aineet keskenään kulhossa. Laita öljy ja hunaja kattilaan. Kuumenna hiljaisella lämmöllä, kunnes hunaja on liuennut öljyyn. Kaada hunajaöljy muiden ainesten joukkoon ja sekoita. Levitä seos tasaiseksi matoksi leivinpaperin päälle ja paahda puolisen tuntia 170-asteisessa uunissa. Kääntele mysliä tarvittaessa paahtamisen aikana, jotta se paahtuu kauttaaltaan tasaisesti.


Ei kommentteja: