Löytyyköhän maailmasta
vihannesta tai hedelmää, joka ei sovi grillattavaksi? Ehkä niitäkin on, mutta
mieleeni ei vain juuri nyt tule ainuttakaan. Meillä on viime vuosina grillattu
jos joitakin kasviksia ja hedelmiä – kaukana ovat ne ajat, kun grillissä tirisi
lihan lisukkeena ainoastaan kesäkurpitsa-paprika-herkkusienivartaita ja
maissintähkiä. Varautukaa siis tänä kesänä blogissani grillikasvisähkyyn.
Toukokuun puolella ehdin
jo jälleen intoilla grillatusta (ja paahdetusta) varhaiskaalista, nyt on
avokadojen vuoro. Cevichellä täytetyt avokadot ovat näyttävä sapuska, joka
sopii tarjottavaksi joko alkupalana tai kesäisen keveänä lounaana. Olisiko
tässä hyvä ruoka myös juhannusjuhliin?
Grillatut avokadot &
lohiceviche (neljälle-kahdeksalle)
Avokadot
4 kypsää avokadoa
öljyä
Maldon-suolaa
Ceviche
500 g nahatonta lohifileetä
3 kypsän limen mehu
2-3 rkl ruohosipulia
silputtuna
2 rkl tuoretta
korianteria hienonnettuna
pieni pala inkivääriä
hienoksi silputtuna
2 rkl neitsytoliiviöljyä
1 tl hienoa merisuolaa
Valmista ensin ceviche. Sekoita
marinadin ainekset kulhossa. Kuutioi lohi pieniksi paloiksi ja lisää se
marinadin joukkoon. Anna lohen maustua liemessään, kunnes se muuttuu vaaleaksi,
jolloin limen happo on kypsentänyt sen. Maista ja lisää tarvittaessa suolaa.
Halkaise avokadot pitkittäin ja poista niistä
kivet. Penslaa avokadojen leikkuupinnat öljyllä ja ripottele päälle
sormisuolaa. Grillaa avokadoja pari minuuttia kuori alaspäin. Käännä avokadot
ja jatka grillaamista vielä pari minuuttia leikkuupinta alaspäin.
Tarjoa grillattujen avokadojen täytteenä
lohicevicheä.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti