torstai 30. kesäkuuta 2016

Kukitettu - lämmin avokado-perunasalaatti, retiisiä, rucolan versoja & maitohorsmankukkia

syötävät kukat, kukkasalaatti, versosalaatti, peruna-retiisisalaatti

Uudet perunat - ehdottomasti siiklit - ja niistä valmistetut perunasalaatit maistuvat kesältä. Meillä perunasalaatti kuuluu usein saariretkiemme eväskoriin ja sitä löytyy usein  muodossa tai toisessa myös kesäjuhlien noutopöydistä. 
Tällä viikolla olemme käyneet Helsingissä töissä maalta käsin, joten puhtaat villivihannekset ovat olleet helposti saatavillani. Kun tunnin mittaisen kotimatkan jälkeen astuu ulos autosta, on ihana saapastella pellon laitaan pomimaan vaikkapa herkkiä maitohorsmankukkia, joita voi ripotella ruoan jos toisenkin päälle. Eilen ne saivat kaunistaa avokado-perunasalaattia, jossa oli lisäksi rapeita retiisejä ja rucolan versoja.
Tämä pottusalaatti muuttuu kelpo lisukkeesta kokonaiseksi ateriaksi, kun siihen lisää vaikkapa fetajuustoa, loimulohta tai paahtopaistia.

Kukkasalaatti, avokado-perunasalaatti, syötävät kukat, maitohorsmankukat, villiyrtit, villivihannekset

Lämmin avokado-perunasalaatti, rukolanversoja & maitohorsman kukkia

600 g uuden sadon perunoita (mielellään siiklejä)
vettä keittämiseen
merisuolaa keitinveteen

2-3 kypsää avokadoa
2 limen mehu
(hienoa merisuolaa, ruususuolaa tai Maldon-suolaa)
Loraus laadukasta Extra virgin -oliiviöljyä
8 retiisiä suikaloituina
kourallinen rucolan versoja (Kotipellon puutarhan Mimis-versoja) 
maitohorsman kukkia

Keitä ensin perunat. Pese perunat huolellisesti. Mausta perunoiden keitinvesi reilusti merisuolalla. Kuumenna kiehuvaksi. Lisää perunat. Keitä perunat hiljalleen poreilevassa vedessä lähes kypsiksi. Kaada keitinvesi pois. Anna perunoiden kypsyä loppuun astiapyyhkeen alla. 

Muusaa avokadojen hedelmäliha haarukalla. Purista limenmehu avokadomössön joukkoon. Mausta ripauksella merisuolaa. Paloittele perunat lämpimänä ja kääntele avokadotahna lämpimien perunoiden joukkoon. Rouhi  Lisää retiisiviipaleet ja viimeistele perunasalaatti rucolan versoilla, maitohorsman kukilla ja lorauksella laadukasta oliiviöljyä.

Ei kommentteja: