perjantai 29. elokuuta 2014

Vadelmaparfait - täydellistä!
Lapsuuteni syntymäpäiviä juhlistettiin aina vadelmaparfait'n voimin. Täytekakun leipominen ei nimittäin äidiltäni luonnistunut. Järjestely sopi minulle mainiosti, sillä en ollut erityisesti täytekakkujen perään. Tässä asiassa makuni on pysynyt ennallaan ja siirtynyt jopa seuraavalle sukupolvelle.

Tarkoitukseni ei kuitenkaan ole parjata täytekakkuja, vaan hehkuttaa jäädykettä, jonka ranskankielinen nimi "parfait" tarkoittaa osuvasti täydellistä. Ranskankielisen nimensä veroisesti tämä on idioottivarma jälkiruoka, kunhan vain muistaa ottaa sen pakastimesta hyvissä ajoin ennen tarjoilua. Umpijäisenä jäädyke ei nimittäin ole parhaimmiltaan.


Yksi serkuistani oli pienenä hyvin ihastunut tähän jäädykkeeseen. Ohje on omistettu erityisesti hänelle, mutta tämän herkun siivittämänä sopii kenen tahansa juhlistaa elokuun viimeistä viikonloppua. Nauttikaamme kesän rippeistä, satoi tai paistoi!Vadelmaparfait

400 g vadelmia (jos käytät ulkomaisia pakastevadelmia, muista keittää ja jäähdyttää ne ennen käyttöä)
3 keltuaista
1,5 dl tomusokeria
6 dl kuohukermaa

Soseuta marjat ja paseeraa ne halutessasi siivilän läpi. Vatkaa sokeri ja keltuaiset vaaleaksi vaahdoksi. Vatkaa kerma vaahdoksi. Sekoita marjasose keltuaisvaahdon joukkoon ja yhdistä seos kermavaahtoon. Sekoita varovasti. Kumoa seos esim. kakkuvuokaan ja laita se pakastimeen vähintään 5-6 tunniksi. Jos pidät jäädykettä pakastimessa kauemmin, peitä se kelmulla. 

Ennen tarjoilua: upota vuoka lämpimään veteen ja kumoa parfait tarjoiluvadille. Tarjoile noin 10 minuuttia pakastimesta ottamisen jälkeen.Ei kommentteja: