perjantai 11. toukokuuta 2012

Savustettuja boqueróneksia ja appelsiini-fenkolisalaattia







Savustimme tänään boqueróneksia eli anjoviksia, joita söimme itsetehdyn aliolin ja appelsiini-fenkolisalaatin kanssa. Suomessa boqueróneksien sijaan voi savustaa vaikkapa muikkuja tai silakoita. Tämä salaatti sopii yhtä lailla niiden ja monien muidenkin kalaruokien kumppaniksi.
Salaattia varten tarvitset:

2 kuorittua appelsiinia viipaloituna (kuori siten, että myös hedelmälihaa suojaava kalvo irtoaa)
1 ohueksi suikaloitu fenkoli
1 ohueksi suikaloitu kesäsipuli
pieniä vihreitä oliiveja
silputtua ruohosipulia
oliiviöljyä
sherryviinietikkaa
merisuolahiutaleita
mustapippuria myllystä

Lado salaattiainekset laakealle vadille kerroksittain. Pirskottele päälle sherryviinietikkaa ja oliiviöljyä. Sirottele päälle merisuolahiutaleita ja rouhi päälle mustapippuria.

Ei kommentteja: