keskiviikko 16. toukokuuta 2012

Hämeentien herkkuja

Puoliltapäivin annoin palttua tietokoneen ääressä nököttämiselle ja lähdin ulos nauttimaan ihanasta kevätpäivästä. Kuljin Töölönlahden rantaa pitkin Linnunlauluun ja siitä rautatiesillan yli Hakaniemeen ruokaostoksille.

Aasialaisten elintarvikkeiden varastomme kaipasi täydennystä, ja apu löytyi Hämeentien varrella sijaitsevasta Vii Voanista, joka on maan mainio etninen ruokakauppa. Pois lähtiessäni kauppakassini pullisteli täynnä erilaisia soijakastikkeita, riisipaperiarkkeja, korelaista chilitahnaa, riisiviinietikkaa, korianterin juuria, kalakastiketta... Ja kimchiä! Useimmiten tarjolla on vain säilykepurkkiversioita, mutta nyt kylmäkaapissa oli jos jonkinlaista kimchiä. Niinpä ostin kokeeksi useampaa sorttia. Nämä päihittävät takuulla säilykepurkkikaman.

Olen kimchi-entusiasti ja ajoittain olen jopa ollut koukussa tähän korealaiseen hapatettuun kaaliin. Remontoidessamme nykyistä kotiamme neljä vuotta sitten, söin kimchiä päivittäin. Ostin sitä remonttipäivien päätteeksi take awayna Mariankadun Korea Housesta ja söin sitä vaikka pelkästään. Kesällä kimchiä kuluu paljon, sillä syömme sitä usein Korean barbequen kanssa. Nyt ostamieni purkkien huvettua aion valmistaa sitä itse.

Tänään ruokalistalla on periranskalaiseen tapaan valmisetttuja sinisimpukoita, joten aasialaiset maut saavat odottaa huomiseen. Huomisen ruoan valmistelut aloitan kuitenkin jo tänään. Teen nimittäin Matti Wikbergin ja Tomi Björckin ohjeella Farangin karamellipossua, jonka valmistaminen tulee aloittaa päivää ennen tarjoamista. Hakaniemen hallin Reinin lihasta sain luomu possunniskaa, joten pääraaka-aine ainakin on ensiluokkainen. Saa kuitenkin nähdä, pääsenkö versiossani lähellekään alkuperäisannoksen makumaailmaa. Huomenna se nähdään!

Ei kommentteja: