Tietoa mainostajalle ›

lauantai 26. toukokuuta 2012

Grillattua possua korealaisittain


Kevät muuttui tänään kesäksi. Kukkaniityltä poimin pöytään kimpun niittykukkia, lemmikkejä, leinikkejä ja puna-ailakkeja. Käki kukkui metsässä ja grillissä valmistui korealaisittain maustettua luomupossun ulkofilettä ja seesamperunoita uusista perunoista. Kesä alkakoon!





Grillattua possun ulkofilettä korealaisittain 


600 g (luomu)possun ulkofilettä ohueksi viipaloituna
5 rkl soijakastiketta 
2 rkl vettä
2-3 rkl hienonnettua kevät- tai ruohosipulia
1 raastettu valkosipulin kynsi
2 tl seesamöljyä
(2 rkl fermentoituja mustapapuja)
2-3 tl ruokosokeria
chiliä
n. 2 cm pala inkivääriä raastettuna
1 rkl paahdettuja seesamin siemeniä
1 rkl neutraalin makuista öljyä, esim. rypsiöljyä

Sekoita marinadin ainekset keskenään. Anna possun marinoitua marinadissa muutama tunti. Valmista kastike.

Kastike

2-3 raasettua valkosipulinkynttä
2 rkl paahdettuja seesamin siemeiniä
2 rkl silputtua ruoho- tai kevätsipulia
5 rkl neutraalin makuista öljyä, esim. rypsiöljyä
chiliä tai chilitahnaa maun mukaan
suolaa

Sekoita kastikkeen ainekset keskenään.

Grillaa possut grillissä kypsiksi. Tarjoile kastikkeen ja grillattujen seesamperunoiden kanssa.

Grillatutut uudet seesamperunat

Uusia perunoita
seesamöljyä (esim. Clearspring)
paahdettuja seesaminsiemeniä

Keitä uudet perunat juuri ja juuri kypsiksi. Kaada keitinvesi pois ja lurauta niiden päälle seesamöljyä. Paahda seesaminsiemenet pannulla kullanruskeiksi. Grillaa perunoita grillissä kunnes niihin tulee rapea pinta. Ripottele perunoiden päälle paahdettuja seesaminsiemeniä. 


Aterian kruunasi, mikäpä muu kuin Kimchi! Kuten ounastelinkin, Vii Voanista ostamani pussitettu Kimchi on huippu hyvää!





Ei kommentteja: