perjantai 31. maaliskuuta 2017

Pizza porkkanapestolla & raaka pizzapohja (V, GF)

gluteeniton pizza, vegaaninen pizza, maidoton pizza, gluteeniton pizzapohja

Söin jokin aika sitten Töölön Raw'n More -kahvilassa herkullisen raakapizzan. Siitä lähtien hyvän raakapizzareseptin kehittely on ollut to do -listallani. Tällä viikolla saatoin ajatukseni viimein lautaselle asti. Siemenistä ja manteleista valmistamani pizzapohjan päälle levitin porkkanapestoa, kesäkurpitsaa, vuonankaalia, rucolaa ja kalamataoliiveja. Lopputuloksena oli superherkku, joka maistui hyvin myös lapsukaisille. Itse mietin ruokapöydässä jälleen kerran sitä, miten laadukkaista raaka-aineista valmistettu ruoka on usein myös terveellistä ja kaunistakin.

raakapizzapohja, gluteeniton pizzapohja, porkkanapesto, raakapizza, vegaaninen pizza, viljaton pizzapohja


Siemenistä ja pähkinöistä pyöräytettyä raakaa pizzapohjaa kuivatetaan uunissa peräti viisi tuntia, joten sen valmistaminen ottaa oman aikansa. Jos siis mielii viettää arki-iltaa tämän pizzan voimin, kannattaa pohja valmistaa jo edellisenä päivänä. Kun pohja on valmiina, loppu valmistuukin sitten käden käänteessä. Olisiko tässä ihana herkku tulevaan viikonloppuun?  


kasvispizza, vegaaninen pizza, porkkanapestopizza


Raaka pizzapohja siemenistä (4 pientä pizzaa)

2 dl manteleita
1 dl auringonkukansiemeniä
1 dl pellavansiemeniä
1 dl kurpitsansiemeniä
3 rkl ravintohiivahiutaleita (ei pakollinen, mutta suosittelen!)
1 tl kuivattua basilikaa
1 tl oreganoa
3 valkosipulinkynttä
hyppysellinen (harmaata)merisuolaa (tai enemmän, jos et jäytä ravintohiivahiutaleita)
n. 2 rkl vettä

Lisäksi 

porkkanapestoa (ohje alla)
1/2 pienestä kesäkurpitsasta ohueksi viipaloituna
rucolaa ja vuonankaalia (tai jompaa kumpaa)
kalamataoliiveja
mustapippuria myllystä

Jauha siemenet ja pähkinät blenderin kulhossa jauhoksi. Lisää suola, yrtit, valkosipulinkynnet ja ravintohiiva, mikäli käytät sitä. Aja tasaiseksi. Lisää vesi ja sekoita tasaiseksi massaksi.

Vuoraa kaksi uunipeltiä leivinpaperilla. Jaa massa neljään osaan. Muotoile massasta käsin neljä ohutta kiekkoa. Pistele pohjiin haarukalla reikiä ja kuivata pohjia 30-asteisessa uunissa n. 5 tuntia tai kunnes pohjat ovat kuivuneet rapeiksi.

Porkkanapesto

3 porkkanaa
1 dl cashewpähkinöitä
1 valkosipulinkynsi
0,75 dl extra virgine -oliiviöljyä
3 rkl ravintohiivahiutaleita (tai raastettua pecorinojuustoa)
(harmaata) merisuolaa
hyppysellinen chilihiutaleita (tai maun mukaan)

Kuori ja kuutioi porkkanat. Laita porkkanat, pähkinät, chili, valkosipulinkynsi ja ravintohiivahiutaleet monitoimikoneen kulhoon. (Jos koneessa ei yty riitä, porkkanat voi myös raastaa raastimen hienolla terällä).  Aja muruksi. Lisää oliiviöljy joukkoon vähitelen, kunnes peston rakenne on sopivan tahnamainen. Mausta halutessasi merisuoalla.

Kasaa pizzat: levitä pizzapohjien päälle porkkanapestoa, kesäkurpitsanviipaleita, oliiveja, vuonankaalia ja rucolaa. Rouhi päälle vielä mustapippuria myllystä ja nauti!

maidoton pizza, gluteeniton pizza, vegaaninen pizza, raakapizza, kasvispizza

2 kommenttia:

Fiiaelina kirjoitti...

Oi vitsi miten hyvältä ja terveelliseltä kuulostaa! Pitäneepä pistää itsekin testaukseen tää joku kerta :)

http://fiiaelina.blogspot.fi/

Selina kirjoitti...

Kerro sitten, mitä tykkäsit, Fiia! :)