Vietin lapsuuteni kesät purjeveneessä. Viihdyin erinomaisesti ja nautin pitkistä avomeripurjehduksista. Erityisen hienoa oli silloin, kun heräsin aamuyöllä, ja kömmin ulos purjehdusvuorossa olevan vanhemman
viereen ihailemaan auringonnousua, joka värjäsi koko maailman
pastellinsävyiseksi. Muistan kuitenkin myös sen, miten ihanalta pitkien
purjehdusten jälkeen tuntui päästä maihin ja parhaassa tapauksessa myös
kahvilaan.
Purjehdimme toisinaan Hollantiin saakka, mutta joka kesä
kävimme vähintään Ruotsissa. Eri maissa vihkiydyin hartaudella sikäläisiin
leivoksiin. Ruotsissa söimme veljeni kanssa tietysti kookospalloja ja voi juku,
miten hyvältä ne silloin maistuivatkaan.
Vaihdoin pari viikkoa sitten konetta Arlandan lentokentällä.
Olin palaamassa antoisalta ja varsin intensiiviseltä taidemessumatkalta
Maastrichtin TEFAF:ista. Olin väsynyt ja kaipasin piristystä. Erään kahvilan
tiskillä oli korissa kookospalloja, gluteenittomia raakasuklaa-kookospalloja.
Sellainen minun oli saatava. Suklaapallo oli täydellinen ja mikä parasta se toi
mieleeni lapsuuteni kesät, jolloin ei koskaan ollut liian kylmää tai sateista,
vaan aina hyvä.
Gluteenittomat raakasuklaa-kookospallot
12 medjool-taatelia
2 dl manteleita
2,5 rkl raakakaakaojauhoa
2 rkl kookosöljyä
3 rkl kookoshiutaleita + lisää pallojen pinnalle
hyppysellinen (harmaata)merisuolaa
(0,5 tl vaniljajauhetta)
(0,5 tl vaniljajauhetta)
Laita mantelit blenderin kannuun. Aja mantelit jauhoksi.
Poista taateleista kivet. Lisää taatelit blenderiin. Lisää myös kaakaojauhe, kookoshiutaleet ja
kookosöljy sekä hyppysellinen merisuolaa. Lisää myös vanilja, jos käytät sitä. Aja tasaiseksi.
Pyörittele massasta palloja ja kierittele ne sitten
kookoshiutaleissa. Laita kookospallot tarvittaessa hetkeksi jääkaappiin jähmettymään (jos
taas säilytät palloja jääkaapissa pidempään, ota ne huoneenlämpöön lämpenemään riittävän aikaisin ennen tarjoamista). Nauti!
2 kommenttia:
Kauanko herkut säilyvät tai voiko pakastaa? 😊
Eivät säily kauan, koska ovat niin herkullisen ihania ;)
Lähetä kommentti