Ystävänpäivänä haluaisin kutsua rakkaat ystäväni aamupalalle syömään suloisen vaaleanpunaista vadelmapuuroa. Olisi huippua aloittaa arkinen tiistai tähän tapaan, mutta koska olen 14.2. reissussa, jää tämä ainakin tänä vuonna haaveeksi.
Tällä mantelivoilla maustetulla puurolla ystävänpäivän, tai minkä tahansa muun päivän aamu alkaa joka tapauksessa ihanasti, nauttiipa sen sitten yksin, yhdessä ystävien tai perheen kanssa!
Mantelimaitoon keitetty vadelmakaurapuuro & mantelivoita (kahdelle)
0,5 l mantelimaitoa (itse tehtyä mieluiten)
2,5 dl (gluteenittomia) kaurahiutaleita
200 g kotimaisia pakastevadelmia sulatettuna
hyppysellinen ruususuolaa tai (harmaata) merisuolaa
ripaus jauhettua vaniljaa
(1 rkl vaahterasiirappia)
Lisäksi
mantelivoita tai esim. maapähkinävoita (kannattaa valita luomua!)
vadelmia
mieleisiäsi pähkinöitä
Kuumenna mantelimaito kiehuvaksi. Lisää kaurahiutaleet ja anna puuron hautua miedolla lämmöllä kymmenisen minuuttia.
Soseuta vadelmat haarukalla. Mausta vadelmasose vaniljajauheella ja halutessasi myös vaahterasiirapilla.
Lisää vadelmasose puuron joukkoon. Kuumenna puuro halutessasi, mutta älä enää keitä sitä.
Tarjoa vadelmapuuro mantelivoin, vadelmien ja mieleistesi pähkinöiden kera.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti