torstai 6. lokakuuta 2016

Arkisin tuulee idästä - kanaa, papuja & basilikaa thaimaalaisittain (GF)


"Eikö teillä koskaan ole suomalaista ruokaa?" lapseni kaveri hämmästeli ruokapöydässämme. Kysymys sai minut pohtimaan ruokailutottumuksiamme, mikä meillä onkaan sitä "tavallista ruokaa"? Kyllä meillä kotimaiset perinneruoatkin maistuvat, mutta arjen maut taitavat meillä tosiaan tulla pitkälti eri puolilta maailmaa. Aasian eri kolkkien keittiöt ovat nimittäin aina olleet lastemme suosiossa. Pahimman uhmaiänkin keskellä sushi, teriyakilohi, thaimaalaiset curryt ja bibimbap ovat aina uponneet. 

Yksi lasteni lemppareista on tämä yksinkertaistakin yksinkertaisempi thaimaalainen kanaruoka, jossa on myös papuja ja thaibasilikaa. Meillä tosiaan syödään edelleen silloin tällöin myös lihaa. Tämän valmistin Naapurin maalaiskanasta.

Makoisaa torstaita kaikille!

Kanaa, papuja & basilikaa thaimaalaisittain

4 Naapurin maalaiskanan rintafileetä
pari kourallista vihreitä papuja
öljyä
5 valkosipulinkynttä
3 rkl tamaria (soijakastiketta)
4 rkl kalakastiketta
1 rkl kookossokeria.
tuoretta chiliä maun mukaan
ruukullinen thaibasilikaa

Lisäksi

Jasmiiniriisiä (tai punaista riisiä)

Suikaloi kananfileet. Silppua valkosipuli ja chilit. Leikkaa pavut pituussuunnassa kahtia. 

Kuumenna öljy wokissa tai paistinpannussa. Kuullota valkosipuli- ja chilisilppua hetki öljyssä. Lisää kana. Paista kana lähes kypsäksi. Lisää pavut ja jatka kypsentämistä pari minuuttia tai kunnes kana on kypsää. Sekoita kalakastike, tamari(soija) ja kookossokeri pienessä kulhossa. Lisää seos pannuun. Viimeistele ruoka thaibasilikanlehdillä.


2 kommenttia:

Merituuli kirjoitti...

Valloittavan hymyilyttävä otsikko :)

Selina kirjoitti...

Kiitos, tulin kommentistasi hyvälle mielelle! :)