torstai 23. kesäkuuta 2016

Grillatut, tuoreet maissintähkät & pikanttia voisulaa


En oikein innostu vakuumiin pakatuista, esikypsennetyistä maisseista. Tuoreet, grillatut maissintähkät ovat sen sijaan herkullisia, varsinkin kun ne silaa chilillä, valkosipulilla ja yrteillä maustetulla voisuolalla!

Jos grillatut maissintähkät kuuluvat kesääsi tai käsillä olevaan juhannuksen ruokapöytään, kannattaa kokeilla maustaa ne pikantilla voisulalla. Ja jos et vielä ole kokeillut tuoreen maissin grillaamista, kannattaa sitä ehdottomasti kokeilla - se ottaa vähän aikaa, mutta on jokaisen minuutin väärti.

Grillatut maissintähkät & chilillä ja valkosipulilla maustettua voisulaa (neljälle)

4 tuoretta maissintähkää suojalehtineen

Vettä liotusta varten

Pikantti voisula

100 g voita
3 valkosipulinkynttä raastettuna
1/2-1 punainen chili (tai maun mukaan) hienonnettuna, siemenet poistettuna
kourallinen tuoretta lehtipersiljaa / korianteria silputtuna

Lisäksi 

Maldon-suolaa
limenlohkoja

Vedä maissintähkien suojalehdet alas ja puhdista maissintähkät rihmoista. Laske lehdet tämän jälkeen uudelleen alas. Liota maissintähkiä vedessä puolisen tuntia. Ravistele ja valuta maissintähkät kuviksi. Grillaa maissintähkiä ensin suojalehtineen n. 15 minuuttia. Poista suojalehdet ja grillaa tähkiin vielä hyvä väri. 

Valmista maissien kypsyessä voisula. Sulata voi kattilassa. Lisää valkosipuli ja chili. Anna valkosipulin ja chilin kypsyä hetki voisulassa. Lisää persilja- tai korianterisilppu juuri ennen tarjoilua. 

Valelele kypsät maissintähkät voisulalla. Tarjoa grillattujen maissintähkien kanssa lisää mausteista voisulaa ja limenlohkoja. Kata pöytään myös sormisuolakippo. 


Ei kommentteja: