Ruokakirjasta löytyvät kaikki perinteiset sapuskat tillilihasta nakkikastikkeeseen ja karjalanpiirakoista piimäjuustoon. Ja voi juku, miten hyvää se piimäjuusto onkaan! Maistoin sitä kirjan julkkareissa ja olin myyty. Heti seuraavana viikonloppuna valmistin sitä itsekin ja jatkossa meillä tarjoillaan sitä ainakin viikonloppubrunsseilla. Tuskin maltan edes odottaa, että saan kesällä syödä sen seurana tuoreita mansikoita!
Piimäjuusto (10-15 annosta)
1/2 dl vettä
1 rkl voita
3 litraa täysmaitoa
1 l piimää
3 munaa
1-2 tl suolaa
1. Kiehauta ison kattilan pohjalla vesi ja voi. Kaada kattilaan maito ja anna kiehahtaa. Ota pois levyltä. Vatkaa piimän joukkoon munat. Kaada piimä-munaseos maidon joukkoon ohuena nauhana, koko ajan sekoittaen. Nosta kattila takaisin levylle. Kiehauta uudelleen, älä keitä. Vedä pois levyltä ja anna heran keräytyä noin 20 minuuttia.
2. Nostele hera reikäkauhalla ja laita harsolla vuorattuun siivilään. Anna valua hetken aikaa, niin että ylimääräinen neste valuu pois ja mausta sitten suolalla. Voit valmistaa juuston loppuun siivilässä tai laittaa massan kylmällä vedellä kasteltuun juustomuottiin. Laita muotti lautaselle ja paino päälle. Anna juuston tekeytyä kylmässä vuorokauden ajan.
3. Irrota valmis juusto muotista varovasti veitsen avulla.
(Mausta juusto tuoreilla yrteillä ja käytä herasta jäänyt neste leipätaikinaan)
4 kommenttia:
Mä en ole muistaakseni koskaan maistanut piimäjuustoa. Pitää laittaa resepti muistiin!
Se on ihanaa! Ja tämä resepti toimii takuulla. :)
Tätä juustoa ja saaristolaisleipää -combo toimii, Voi Nams! Minustakin tuo kirja on super kaunis ja mahtava idea päivittää perusreseptit vähän siistimpään muotoon :)
Juusto on tosiaan saaristolaisleivän kanssa oivallista! Kauniisti kuvattuine perusresepteineen kirja on muuten myös hyvä lahja omaan kotiin muuttaville ja ajattelin hankkia sen kummipojalleni, joka muutti juuri pois kotoa. :)
Lähetä kommentti