torstai 18. helmikuuta 2016

Pakkasen purema jälkkäri - puolukkaparfait


Ainakin Helsingissä aurinko lämmittää jo, ja minä olen kulkenut koko viikon kepeällä kevätmielellä. Auringon lisäksi urbaanieläjä kaipaa kevättunnelmaan päästäkseen myös kuivaa, hiekoitushiekasta putsattua asfalttia (tiedän, ei kovin hohdokasta!), ja sitä on viimepäivinä näkynyt siellä täällä. 

Mieleni tekisi jo kaivaa kevätkengät kaapista, mutta tosiasiassa laitan jäitä hattuuni ja muistutan itseäni siitä, että nyt on vasta helmikuu. Hiihtolomakin on vasta edessäpäin. Etelärannikon tuntumassa vietetään todennäköisesti lumetonta lomaviikkoa, joten talvipuuhien sijaan on ensi viikolla keksittävä muuta tekemistä. Itse toivon pääseväni perheineni metsään ja merenrantaan katselemaan kuivaa asfalttia kutkuttavampia kuvia.

Auringonvalon myötä alan kaivata lautaselleni keväisempiä makuja, mutta ihan vielä ei ole aika heittää hyvästejä talviherkuillekaan. Raikas puolukkaparfait on talvisesongin luottojälkiruokiamme. Sen esivalmistelut vievät vain muutaman minuutin ja pakastin saa hoitaa loput. Niinpä se on omiaan huolettoman lomaviikon jälkkäriksi. Heleässä vaaleanpunaisuudessaan jäädyke sopii myös kevätunelmoijalle - vaikka pakkaset vielä palaisivat myös Etelä-Suomeen.

Puolukkaparfait


400 g (pakaste)puolukoita
3 keltuaista
1,75 dl tomusokeria
6 dl kuohukermaa

Soseuta marjat ja paseeraa ne halutessasi siivilän läpi. Vatkaa sokeri ja keltuaiset vaaleaksi vaahdoksi. Vatkaa kerma vaahdoksi. Sekoita marjasose keltuaisvaahdon joukkoon ja yhdistä seos kermavaahtoon. Sekoita varovasti. Kumoa seos esim. kakkuvuokaan ja laita se pakastimeen vähintään 5-6 tunniksi.

Ennen tarjoilua: upota vuoka lämpimään veteen ja kumoa parfait tarjoiluvadille. Tarjoile noin 10-15 minuuttia pakastimesta ottamisen jälkeen.




6 kommenttia:

Sari - CampaSimpukka kirjoitti...

Näitä parfaiteja pitäisi tehdä enemmän, niitä ei oikeastaan voi mokata, kuten jäätelön voi. Tuo puolukkainen parfait näyttää aivan ihanalta :)

Nti Papu kirjoitti...

Jes, jotain tällaista viikonlopun jälkkäriksi. Miten herkullinen kuva, todella tuntee kirpsakkaan maun suussa :)

Selina kirjoitti...

Oikeassa olet, Campasimpukka, parfait onnistuu aina takuuvarmasti! Äitini teki minulle ja veljelleni aina synttäreiksi kakun sijaan vadelmaparfaitia, joten suhteeni jäädykkeisiin on varsin lämmin. :)

Selina kirjoitti...

Huippua, jos sait tästä inspiraation viikonlopun jälkkäriin, Nti Papu! Puolukan ansiosta kermainen jäädyke on ihanan raikas. :)

Kipparin morsian / Minka kirjoitti...

Nyt on jälkiruoka kohdillaan minun makuun! Kiitos, tämän nappaan talteen.

Selina kirjoitti...

Hauska kuulla, Minka! Minäkin uskon, että tykkäät tästä. Helppo ja herkullinen puolukkaparfait on meillä muuten koko perheen suosiossa. :)