Siemennäkkäri
oli viime vuoden googlatuin resepti. Minäkin olen kahlannut netin
siemennäkkärireseptejä läpi ja löytänyt monta kokeilemisen arvoista ohjetta. Yksi
suosikeistani on tämä Katja Nordlundin versio, jossa ei ole muuta kuin
siemeniä, vettä, öljyä ja suolaa. Tämä on siis luontaisesti täysin gluteeniton.
Olen
siementen ja pähkinöiden suurkuluttaja, joten sanomattakin on selvää, että tämä “lintulauta”
on makuuni! Kaupanpäällisenä saa vielä aimo annoksen hyviä rasvoja, kuitua, kivennäisaineita ja proteiineja.
Siemennäkkäri
1
dl auringonkukansiemeniä
1
dl seesaminsiemeniä
1/2
dl pellavansiemeniä
1/2
dl kurpitsansiemeniä
1/2
dl chiansiemeniä
2
dl kiehuvaa vettä
1/2
dl öljyä
1
tl suolaa
(sormisuolaa
koristeeksi)
Laita
uuni kuumenemaan 175 asteeseen. Sekoita kuivat ainekset kulhossa. Keitä vesi ja
kaada se kuumana siemenseoksen joukkoon. Lisää öljy ja sekoita. Anna seistä 10
minuuttia.
Kaada seos pellille leivinpaperin päälle. Tasoita
mahdollisimman ohueksi (seoksen pitäisi peittää miltei koko pelti). Voit nostaa
toisen leivinpaperin taikinan päälle ja painella näkkileivän tasaiseksi paperin
suojissa.
Sirottele halutessasi sormisuolaa taikinan
pinnalle.
Paista uunissa 50–60 minuuttia tai kunnes näkkileipä
on ruskistunut ja rapea.
Anna
jäähtyä.
2 kommenttia:
Onpas rapsakan näköisiä keksejä :)
Toimivatkin rapsakkuudessaan hyvin myös sipsien yms. korvikkeena. :)
Lähetä kommentti