torstai 4. helmikuuta 2016

Siemennäkkäri on terveellinen herkku


Siemennäkkäri oli viime vuoden googlatuin resepti. Minäkin olen kahlannut netin siemennäkkärireseptejä läpi ja löytänyt monta kokeilemisen arvoista ohjetta. Yksi suosikeistani on tämä Katja Nordlundin versio, jossa ei ole muuta kuin siemeniä, vettä, öljyä ja suolaa. Tämä on siis luontaisesti täysin gluteeniton.

Olen siementen ja pähkinöiden suurkuluttaja, joten sanomattakin on selvää, että tämä “lintulauta” on makuuni! Kaupanpäällisenä saa vielä aimo annoksen hyviä rasvoja, kuitua, kivennäisaineita ja proteiineja.

Siemennäkkäri

1 dl auringonkukansiemeniä
1 dl seesaminsiemeniä
1/2 dl pellavansiemeniä
1/2 dl kurpitsansiemeniä
1/2 dl chiansiemeniä
2 dl kiehuvaa vettä
1/2 dl öljyä
1 tl suolaa
(sormisuolaa koristeeksi)

Laita uuni kuumenemaan 175 asteeseen. Sekoita kuivat ainekset kulhossa. Keitä vesi ja kaada se kuumana siemenseoksen joukkoon. Lisää öljy ja sekoita. Anna seistä 10 minuuttia.
Kaada seos pellille leivinpaperin päälle. Tasoita mahdollisimman ohueksi (seoksen pitäisi peittää miltei koko pelti). Voit nostaa toisen leivinpaperin taikinan päälle ja painella näkkileivän tasaiseksi paperin suojissa.

Sirottele halutessasi sormisuolaa taikinan pinnalle.

Paista uunissa 50–60 minuuttia tai kunnes näkkileipä on ruskistunut ja rapea.
Anna jäähtyä.

2 kommenttia:

Maikki kirjoitti...

Onpas rapsakan näköisiä keksejä :)

Selina kirjoitti...

Toimivatkin rapsakkuudessaan hyvin myös sipsien yms. korvikkeena. :)