torstai 17. heinäkuuta 2014

Vaniljalla maustettu mustikkahillo


Rakastan mustikoita! Parhaimmillaan ne ovat sellaisenaan, mutta maistuvat makoisalta myös hilloksi keitettynä ja vaniljalla maustettuna. Tämä hillo on ihanaa paahdetun maalaisleivän päällä, croissantin kanssa, luonnonjogurtin ja viilin tai vaikka lettujen kera. 

Kesän mustikkasato kypsyy parhaillaan. Nyt on siis aika syödä herkullisia ja superterveellisiä marjoja ja säilöä niitä myös pimeän talven varalle. Jos pakastimesta vielä löytyy viimevuotisia varastoja, tämän hillon voi keittää yhtä hyvin niistä kuin tuoreista mustikoita.

Vaniljalla maustettu mustikkahillo (n. 1 litra)

2 l mustikoita
1/2 dl vettä
0,5 kg hillosokeria
2 vaniljatankoa

Puhdista marjat. Kuumenna vesi ja marjat riittävän isossa kattilassa. Sekoita hillosokeri seokseen. Halkaise vaniljatangot ja raaputa siemenet. Lisää siemenet ja tangot kattilaan. Kuumenna kiehuvaksi ja keitä miedolla lämmöllä poreillen reilut 10 minuuttia. Sekoittele aika-ajoin. Poista vaniljatangot ja kuori vaahto. Anna hillon jäähtyä. Sekoita muutamaan otteeseen jäähtymisen aikana. Purkita puhtaisiin, steriloituihin lasipurkkeihin ja säilytä viileässä. Hillo hyytyy lopullisesti noin vuorokaudessa.Ei kommentteja: