Kesälomalla söin Tukholman Moderna Museetin mainiossa ravintolassa lounaaksi herkullisia mustapapumakkaroita. Moderna Museet on mielestäni mahtava museo, sillä siellä on laadukasta näyttelytarjontaa, ihana kauppa, espressobaari ja hyvä ravintola. Tällaisessa paikassa vierähtää helposti puoli päivää
Teen usein falafel-pyöryköitä ja pihvejä kikherneistä tai valkoisista pavuista, mutta jostain syystä mustapaujen käyttö on minulla rajoittunut muhennoksiin ja salaatteihin. Eipä rajoitu enää. Tukholman matkan jälkeen olen muutaman kerran tehnyt Modernan makkaroita jäljitellen mustapapupihvejä. Niiden kanssa olemme syöneet harissa-jogurttia sekä korianterilla, punasipulilla ja limemehulla maustettua tomaattisalaattia. Pihvit eivät ole järin kauniita, mutta hyviä ne ovat. Arkiruokavinkkejä kaivattiin lisää, ja mielestäni tämä onkin kaikessa helppoudessaan hyvä arkiruoka, varsinkin jos käyttää purkkipapuja. Kaikki ainekset pyöräytetään sauvasekoittimella tasaiseksi massaksi, minkä jälkeen niistä muotoillaan pihvejä, jotka paistetaan öljyssä pannulla.
Yritän pitää aina pakastimessa valmiiksi keittämiäni papuja, mutta tosiasiassa ostan aika usein myös käyttövalmiita purkkipapuja. Hyviä löytyy muun muassa Go Greenilta, joista suurin osa on vieläpä luomua.
Mustapapupihvit
500 g keitettyjä mustapapuja
1 silputtu pieni sipuli
1/2 valkosipulin kynsi
1 tl jeeraa
1 tl suolaa
1 rkl tahinia
1 tl jauhettua kurkumaa
mustapippuria myllystä
korppujauhoja
rypsiöljyä paistamiseen
Pyöräytä ainekset sauvasekoittimella massaksi (ei tarvitse olla sileää). Tarkista maku ja lisää tarvittaessa mausteita. Muotoile massasta pihvejä ja pyöräytä ne korppujauhoissa. Paista runsaassa öjyssä kullanruskeiksi.
Harissa-jogurtti
2 dl turkkilaista jogurttia (ei kevytverisoita!)
2 tl harissaa, tai maun mukaan (ohje aiemmassa postauksessani)
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti