torstai 2. heinäkuuta 2015

Inkivääricoleslaw



Varhaiskaali. Siihen raaka-aineeseen en kyllästy koskaan. Vaikka se on herkullista myös kypsennettynä, syön sitä enimmäkseen raakana erilaisissa salaateissa. Ei liene grilliruokaa, jonka kylkeen siitä ei sukeutuisi sopivaa lisuketta.

Perinteinen creamy coleslaw on burgerin kelpo kumppani, mutta inkiväärillä, limellä ja korianterilla siihen saa uutta, raikasta twistiä. Itse pidän melko niukkamajoneesisesta versiosta, mutta eläköön vapaus! Tänään söimme inkivääricoleslawta saariretkellä aasialaisten lohiburgereiden rinnalla ja hyvin toimi. 

Viime postauksessa hehkuttamani lohiburgerit sopivat muuten myös piknikruoaksi, kunhan retkeilee paikassa, johon voi kyhätä nuotion. Olin valmistanut lisukkeet kotona etukäteen, joten saaressa tarvitsi vain kypsentää kala nuotiolla halsterissa ja kattaa pöytä. Voi juku, miten hyvältä ruoka merellä maistuukaan!

Inkivääricoleslaw

1 varhaiskaali 
1 lime
hyppysellinen hienoa merisuolaa
1,5 dl majoneesia (valmismajoneeseista Hellmann's on paras)
1 rkl raastettua inkivääriä
1 kesäsipuli varsineen
1/2 ruukku tuoretta korianteria tai maun mukaan

Suikaloi kaali ohueksi. Purista joukkoon limenmehu. Mausta suolalla ja puristele kaalia tovi käsin. Hienonna sipuli ja sekoita se kaalin joukkoon. Sekoita raastettu inkivääri majoneesin joukkoon. Kääntele majoneesi salaatin joukkoon tasaisesti. Lisää silputtu korianteri ja tarkista maku. Lisää tarvittaessa suolaa, majoneesia, inkivääriä tai korianteria.

2 kommenttia:

Anniina kirjoitti...

Tää on niiiin parasta! Kiitos reseptistä! Monta kertaa jo tehty, ja aina yhtä hyvää.

Selina kirjoitti...

Hei Anniina, tosi kiva kuulla, että tykkäät! Mekin olemme tänä kesänä syöneet tätä monen monta kertaa. :)