Tietoa mainostajalle ›

torstai 3. joulukuuta 2015

Kohti joulua - Mummun perinteiset piparkakut



Mikä virittäisikään paremmin joulutunnelmaan kuin paistuvien piparkakkujen tuoksu? Meillä on suunnitelmissa leipoa pipareita ensi viikonloppuna. Teen taikinan aina mummuni mausteisella reseptillä ja syön sitä leipomisen lomassa vähintään yhtä paljon kuin lapseni, koska taikina on mielestäni valmiita leipomuksia parempaa, vai mitä mieltä te olette?


Piparkakkutaikina

4 dl fariinisokeria
1,5 dl siirappia
300 g voita
3 munaa
1 rkl pomeranssin kuorta
1 rkl jauhettua inkivääriä
1 rkl kanelia
1 rkl neilikkaa
1 rkl kardemummaa
1 rkl soodaa
runsas 1 - 1,25 l vehnäjauhoja

Kiehauta sokeri ja siirappi. Lisää voi. Jäähdytä. Lisää munat, mausteet ja sooda, sekoita hyvin. Lisää suurin osa jauhoista ja sekoita tasaiseksi. Peitä ja anna seistä jääkaapissa seuraavaan päivään. Ota taikinasta paloja ja kauli ne ohuiksi levyiksi. Ota taikinasta muotilla pipareita. Paista 175-asteisessa uunissa 8-10 minuuttia. 

P. S. Resepti ja kuva ovat nostoja viime vuoden postauksestani.

Ei kommentteja: