sunnuntai 6. joulukuuta 2015

Adventtikalenterin 2. luukku - Manteliriisipuuro (GF, V)


Tänä jouluna riisipuuro keitetään meillä mantelimaitoon. Tämä ei kuitenkaan ole kannanotto viimeaikoina kuohuneeseen maitokeskusteluun (vaikka laktoosi-intolerantikkona ihmettelenkin, voiko maitoa todella käyttää mielin määrin, ilman että siitä tulee paha olo), vaan kyse on ennen kaikkea puhtaasta vaihtelunhalusta. Myös paahdetut mantelilastut tuovat joulupuuroon kivaa vaihtelua. 

Miten sinä muuten haluat syödä joulupuurosi? Kanelilla ja sokerilla, sekametelisopalla, maidolla vai ilman maitoa - ja sopiiko perinneruokaa uudistaa lainkaan?

Lasten toiveesta meillä syödään myös tänään riisipuuroa. Ja koska tänään on toisen adventtisunnuntain lisäksi myös itsenäisyyspäivä, katoin pöytään kotoiset, äitini dreijaamat punasavikipot ja Samujin kankaasta leikkaamani sini-valkoiset servetit. Hyvää itsenäisyyspäivää kaikille!


Manteliriisipuuro

1 l mantelimaitoa
2 dl (luomu)puuroriisiä
1 tl hienoa merisuolaa

Lisäksi

70 g mantelilastuja
( mantelimaitoa tai maitoa)

Mittaa mantelimaito kattilaan. Kuumenna kiehuvaksi ja lisää puuroriisi. Anna hautua kannen alla välillä sekoitellen n. 45 minuuttia, tai pakkauksen ohjeen mukainen aika. Mausta puuro merisuolalla.

Paahda mantelilastut kuivalla pannulla. Tarjoa manteliriisipuuro paahdettujen mantelilastujen kera.

4 kommenttia:

Riikka kirjoitti...

Tosi nätit kipot! Ja puurokin kuulostaa hyvältä. Täällä juuri eilen keiteltiin iso kattilallinen, josta osa pääsee tosin jatkojalostukseen. Hyvää itsenäisyyspäivää!

Selina kirjoitti...

Jatkojalostettu riisipuuro kuulostaa herkulta! Oma keramiikkapeukaloni sojottaa keskellä kämmentä, mutta äitini on kyllä toista maata. Olisi kiva itsekin osata dreijata moisia... Parasta itsenäisyyspäivää sullekin!

Anonyymi kirjoitti...

Upeita kuvia, jälleen kerran! Miten puurostakin voi saada noin kivannäköistä, tekee mieli heti kokeilla tätä versiota.

Selina kirjoitti...

Kiitos kauniista sanoistasi, Anonyymi! Ei sitten muuta kuin puurokattila porisemaan. :)