Vietimme viikonloppuna kauden ensimmäisiä rapujuhlia veljeni perheen mökillä. Vanha torppa tarjosi täydelliset puitteet kekkereille, ja ravut onnistuivat ihan nappiin. Joka vuosi tuntuu siltä, että juuri tällä kerralla keitettiin parhaat ravut ikinä, mutta nyt niin taisi todella käydä. Ravintola Savoyn tapaan keitettyjen rapujen ohje on peräisin Tiina Rantasen, Timo Viljakaisen ja Liisa Helaston Lauantaina Lautasella -keittokirjasta.
Keitetyt ravut Savoyn tapaan
60 suomalaista jokirapua
KEITINLIEMI
10 l vettä
350 g karkeaa merisuolaa
10 palaa sokeria
2 punttia kruunutilliä
1. Tarkista, että ravut ovat elossa ja pese ne huolella. Anna rapujen levähtää hetki kädenlämpöisessä vedessä. Tämä ehkäisee saksien irtoamisen.
2. Lisää kiehuvaan veteen suola, sokeri ja tillipuntti. Kaada ravut voimakkaasti kiehuvaan veteen ja keitä 3 minuuttia siitä, kun vesi alkaa uudelleen kiehua.
3. Nosta ravut varovasti astiaan ja kaada keitinliemi rapujen päälle. Poista kiehunut tillipuntti ja lisää uusi liemen joukkoon. Jäähdytä ravut liemessään jääkaapissa mahdollisimman nopeasti. Tarjoile seuraavana päivänä paahtoleivän ja tillisilpun kanssa.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti