tiistai 12. elokuuta 2014

Grillattua vesimelonia, minttua ja fetaa


Grillattu vesimeloni voi kuulostaa vähintäänkin epäilyttävältä. Minussa se ainakin herätti epäilyksiä, kunnes päätin rohkeasti maistaa sitä. Erinäiset ruokalehdet ja keittokirjat olivat oikeassa, näin valmistettuna vesimeloni on herkullista. Oikeastaan en ole koskaan ollut vesimelonin suuri ystävä, mutta kokeiluni jälkeen aloin suorastaan arvostaa sitä. Hedelmän maku muuttuu grillatessa makean täyteläiseksi.

Juuri nyt olen hyvin innostunut tästä salaatista, jossa täyteläinen meloni, hapan ja suolainen lampaanmaitofeta, rapeat salaatinlehdet sekä raikas minttu viimeistellään laadukkaalla oliiviöljyllä ja balsamicolla. Olen aiemmin valmistanut tätä salaattia raa'asta melonista, mutta tämä versio päihittää sen mennen tullen. Kun melonin grillaa kevyesti, salaatti muuttuu tyystin toiseksi. Suosittelen kaikkia joilla vielä on ennakkoluuloja melonin grillaamista kohtaan, heittämään ne romukoppaan. 

Jos käytettävissä ei ole grilliä, parilapannu ajaa asiansa yhtä hyvin.

Salaatti grillatusta vesimelonista, mintusta ja fetasta

1 pieni vesimeloni
rapeaa salaattia, eimerkiksi romainea
200 g fetaa (mielellään lampaan- tai vuohenmaidosta valmistettua, palana)
tuoretta minttua silputtuna maun mukaan
laadukasta oliiviöljyä
tummaa balsamicoa
sormisuolaa
mustapippuria myllystä

Viipaloi vesimeloni. Sivele viipaleet öljytilkalla ja grillaa tai paista parilapannulla pari minuuttia per puoli. Anna jäähtyä ja kokoa salaatti laakealle vadille: alimmaiseksi revityt salaatinlahdet, sen päälle grillatut meloniviipaleet ja käsinmurennettu fetajuusto. Silppua päälle vielä tuoretta minttua ja viimeistele kokonaisuus laadukkaalla oliiviöljyllä, tummalla balsamicolla, sormisuolalla ja mustapippurilla.

Ei kommentteja: