maanantai 27. maaliskuuta 2017

Terveydeksi! - tattari-mustikkatuorepuuro (V, GF)

tattaripuuro, tattarituorepuuro, tuorepuuro tattarista, mustikkapuuro, mustikkatuorepuuro

Raa'an tattarin maku jakaa varsisellerin ja fenkolin tavoin mielipiteitä: toiset rakastavat, toiset taas karsastavat sitä. Käytän ruoanlaitossa paljon tattaria ja meillä siitä valmistetut vohvelit, "risotot", blinit ja kakut uppoavat hyvin koko perheelle. Raa'an tattarin suhteen meidänkin ruokapöytämme on kuitenkin jakautunut kahtia - tattarituorepuurot maistuvat vain puolelle meistä.

Tästä syystä pohdin pitkään, viitsinkö lainkaan postata tätä tattari-mustikkatuorepuuron reseptiä. Koska pidän siitä itse, rohkenin (mieheni ja vanhemman poikani vastustukisesta huolimatta) pari viikkoa sitten tarjoamaan sitä myös brunssivieraillemme, jotka pitivät siitä ja yllyttivät minua jakamaan reseptin myös täällä. Ystäväni sanoin tattari-mustikkatuorepuuroa syödessään "tietää kyllä syövänsä jotakin hyvin terveellistä".  Jos kommentti kuulosti houkuttelevalta, tässä voi olla uusi suosikkipuurosi. Jos se ei sen sijaan kuulostanut hyvältä myyntipuheelta, niin ehkä tämä kaurasta valmistettu mustikkatuorepuuro voisi olla enemmän sinun juttusi.

mustikka-tattarituorepuuro, mustikka-tattaripuuro, tattaripuuri, mustikkapuuro, gluteeniton tuorepuuro, gluteeniton puuro

Tattari-mustikkatuorepuuro

2 dl tattarisuurimoita
200 g mustikoita (pakastetut sulatettuina)
1 banaani
2 medjool-taatelia kivet poistettetuna (tai maun mukaan)
kardemummaa maun mukaan
vaniljajauhetta
3 dl mantelimaitoa
1/2 dl kuorittuja auringonkukansiemeniä

Lisäksi

mustikoita
mantelimaitoa

Liota tattarisuurimoita jääkaapissa 12 tuntia. Huuhtele suurimot siivilässä. Laita tattarisuurimot, mustikat, banaani, taatelit ja 2 dl mantelimaitoa sekä mausteet blenderin kannuun. Aja tasaiseksi. Lisää mantelimaitoa tarvittaessa. Jos kaipaat puuroon lisää makeutta, lisää taateleiden määrää. Lisää auringonkukansimenet puuroon viimeiseksi lusikalla sekoittaen. Tarjoa puuro mustikoiden ja mantelimaidon kera.


tuorepuuro, mustikkapuuro, mustikka-tattaripuuro, vegaaninen tuorepuuro, maidoton puuro, maidoton tuorepuuro, vegaaninen puuro, gluteeniton tuorepuuro

4 kommenttia:

Aino kirjoitti...

Tattarifani ilmoittautuu! Ihanan houkutteleva annos! Tattarisuurimoissa on kyllä aivan omanlaisensa maku, ite oon aina tykännyt siitä. Kikkakakkonen tattariin tottumattomille (tällä olen käännyttänyt monta tattariepäilijää): kannattaa sekoittaa tattari- ja kaurahiutaleita (tai -suurimoita) keskenään, tulee mukavan makunystyräystävällinen - ja siltikin superterveellinen - annos :-)

Jenni - Ruoka-alkemisti kirjoitti...

Onpas ihana ohje!
Juuri viimeviikolla mäkin pohdiskelin tattarin kuppikuntajakoa! :D Mä kuuluin aiemmin niihin tattarivihaajiin, mutta nykyään se on ihan parasta!
Pitää kokeilla tätä puuroa joku aamu :)

Selina kirjoitti...

Aino, kokonaiset tattarisuurimot ovat kyllä ihania monessa muodossa. Olen tehnyt niistä myös "risottoa" ja toimivat siinäkin ihanasti. Meillä koko perhe tykkää tattarista silloin kun sekoitan sitä johonkin muuhun. Blinit kyllä maitsuvat sellaisenaan kaikille... Itselläni on tällä hetkellä kaura väliaikaisesti hyllyllä, mikä on kyllä aika rajoittavaa, varsinkin leipäpuolella... Toivottavasti saan sen pian takaisin lautaselle!

Selina kirjoitti...

Mahtavaa, että olet löytänyt tattarin ilot, Jenni! :) Tattari on kyllä ihanaa ja gluteenittomassa elossa ihan verraton raaka-aine.