perjantai 24. maaliskuuta 2017

Raakana – hullun hyvät suklaa-kookospallot (GF, V)

gluteenittomat kookospallot, gluteenittomat suklaapallot, raakasuklaapallot, vegaaniset suklaapallot, vegaaniset kookospallot, raakakakku, raakaleivonta

Vietin lapsuuteni kesät purjeveneessä. Viihdyin erinomaisesti ja nautin pitkistä avomeripurjehduksista. Erityisen hienoa oli silloin, kun heräsin aamuyöllä, ja kömmin ulos purjehdusvuorossa olevan vanhemman viereen ihailemaan auringonnousua, joka värjäsi koko maailman pastellinsävyiseksi. Muistan kuitenkin myös sen, miten ihanalta pitkien purjehdusten jälkeen tuntui päästä maihin ja parhaassa tapauksessa myös kahvilaan.

Purjehdimme toisinaan Hollantiin saakka, mutta joka kesä kävimme vähintään Ruotsissa. Eri maissa vihkiydyin hartaudella sikäläisiin leivoksiin. Ruotsissa söimme veljeni kanssa tietysti kookospalloja ja voi juku, miten hyvältä ne silloin maistuivatkaan. 

Vaihdoin pari viikkoa sitten konetta Arlandan lentokentällä. Olin palaamassa antoisalta ja varsin intensiiviseltä taidemessumatkalta Maastrichtin TEFAF:ista. Olin väsynyt ja kaipasin piristystä. Erään kahvilan tiskillä oli korissa kookospalloja, gluteenittomia raakasuklaa-kookospalloja. Sellainen minun oli saatava. Suklaapallo oli täydellinen ja mikä parasta se toi mieleeni lapsuuteni kesät, jolloin ei koskaan ollut liian kylmää tai sateista, vaan aina hyvä.

vegaaniset kookospallot, vegaaninen leivonta, vegaaninen suklaakakku, raakakakku, raakasuklaakakku, raakasuklaapallo, raakakookospallo, gluteeniton leivonta, gluteeniton suklaa-kookospallo

 Kotona sitten kehittelin raakasuklaapalloista oman versioni. Lapseni eivät yleensä juuri perusta raakakakuista, enkä minäkään ole niiden ylin ystävä. Nämä eivät kuitenkaan olleet liian "raakakakkumaisia", ja maistuivat loistavasti koko perheelle. Näitä tehdään meillä seuraavan kerran viimeistään pääsiäiseksi.

raakasuklaapallot, raakakakku, kookospallot, vegaaniset kookospallot, gluteenittomat kookospallot, suklaa-kookospallot, kookos-suklaapallot


Gluteenittomat raakasuklaa-kookospallot

12 medjool-taatelia
2 dl manteleita
2,5 rkl raakakaakaojauhoa
2 rkl kookosöljyä
3 rkl kookoshiutaleita + lisää pallojen pinnalle
hyppysellinen (harmaata)merisuolaa
(0,5 tl vaniljajauhetta)


Laita mantelit blenderin kannuun. Aja mantelit jauhoksi. Poista taateleista kivet. Lisää taatelit blenderiin. Lisää myös kaakaojauhe, kookoshiutaleet ja kookosöljy sekä hyppysellinen merisuolaa. Lisää myös vanilja, jos käytät sitä. Aja tasaiseksi.


Pyörittele massasta palloja ja kierittele ne sitten kookoshiutaleissa. Laita kookospallot tarvittaessa hetkeksi jääkaappiin jähmettymään (jos taas säilytät palloja jääkaapissa pidempään, ota ne huoneenlämpöön lämpenemään riittävän aikaisin ennen tarjoamista). Nauti!

raakakookospallot, gluteenittomat kookospallot, vegaaniset kookospallot, maidottomast suklaapallot, maidottomat kookospallot, raakakookospallot

2 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Kauanko herkut säilyvät tai voiko pakastaa? 😊

Anonyymi kirjoitti...

Eivät säily kauan, koska ovat niin herkullisen ihania ;)