keskiviikko 15. maaliskuuta 2017

Suolainen kvinoapuuro, fetaa, kananmunaa, herneitä & yrttiöljyä (GF)Uunipuuro, tuorepuuro, vispipuuro, hirssipuuro, kaurapuuro, kvinoapuuro... Lempipuurojeni lista on alituisesti pitenevä. Kenellekään ei varmasti ole jäänyt epäselväksi, että tykkään puurosta kuin puurosta - kunhan se vain on valmistettu laadukkaista raaka-aineista. 

Tuorepuurojen ja peruspuurojen rinnalla olen alkanut valmistaa enstistä enemmän myös suolaisia puuroja, jotka käyvät kokonaisesta ateriasta. Moni muukin lusikoi nyt innolla suolaisia puuroja, ovathan ne olleet kasvava ruokatrendi jo useamman vuoden ajan. Itsetarkoituksellinen trendien perässä kulkeminen ei ole minun juttuni, mutta jännästi ajan henki vaikuttaa myös keittiössäni.

Tietyissä ruoissa on jotakin lohdullista (en oikein välitä lohturuoka-sanasta, koska se herättää minussa negatiivisia mielleyhtymiä), ja puurot kuuluvat ehdottomasti näiden ruokien joukkoon. Kun tulee vähemmän mukavan päivän jälkeen nälkäisenä kotiin, kulhollinen lämmintä puuroa tekee hyvää sielulle ja ruumiille. Toisaalta puurot puoltavat ruokapöydässä paikkaansa myös niinä päivinä, jolloin kaikki on mallikkaasti (selvää puuronrakastajan puhetta...).

Tämä pikapikaa valmistuva suolainen ja ravinnerikas kvinoapuuro valmistuu käden käänteessä. Niinpä se on oivallinen sapuska niihin arkipäiviin, kun koko perhe tulee kotiin liian myöhään ja pitää saada nopeasti pötyä pöytään, olipa mieli sitten enemmän tai vähemmän korkealla.


Savory porridge, suolainen puuro, suolainen kvinoapuuro, savory quinoa porridge, quinoapuuro

Suolainen kvinoapuuro, fetaa, kananmunaa, herneitä & yrttiöljyä (neljälle)

4 dl kvinoaa
1 l kasvislientä 
2 rkl (kirnu)voita
(harmaata merisuolaa)

Lisäksi

200 g lampaanmaitofetaa
4 keitettyä kananmunaa
200 g sulatettuja pakasteherneitä
yrttiöljyä

Yrttiöljy

extra virgine -oliiviöljyä
kourallinen tuoretta korianteria
kourallinen tuoretta lehtipersiljaa
1 valkosipulinkynsi
1/2 sitruunan mehu
mustapippuria myllystä
hienoa (harmaata)merisuolaa


Huuhtele kvinoa huolellisesti. Kiehauta kasvisliemi kattilassa. Lisää kvinoa ja anna hautua kannen alla noin 15 minuuttia. Keitä kananmunat kvinoan kypsyessä. 

Valmista yrttiöljy. Laita yrtit, valkosipuli ja öljy sauvasekoittimen astiaan. Aja sileäksi. Lisää sitruunanmehu. Mausta suolalla ja mustapippurilla.

Mausta kypsä puuro voilla ja tarvittaessa myös merisuolalla. Tarjoa valmis puuro keitettyjen kananmunien, herneiden, murustetun fetan ja yrttiöljyn kera.


Savory porridge, suolainen puuro, suolainen kvinoapuuro, savory quinoa porridge, quinoapuuro

Ei kommentteja: