Tietoa mainostajalle ›

tiistai 5. heinäkuuta 2016

Tuoreesti tattarista - uusi, gluteeniton tulkinta vispipuurosta


Esikoista odottaessani keitin puolukoista ja spelttimannaryyneistä vähintään joka toinen päivä suuren kattilallisen vispipuuroa. Söin sitä sitten kuukausi kaupalla pari lautasellista päivässä, joten ei ole ihme, että lapsi on pitänyt puolukoista pienestä pitäen...

Vaikka en ole enää raskauksieni jälkeen sortunut moisiin ylilyönteihin vispipuuron (tai minkään muunkaan) kanssa, tykkään siitä edelleen, paljon. Nyt kun suhteeni kotimaisiin viljoihin on poikki, olen kuitenkin joutunut luopumaan tästä spelttiherkustani. Niinpä innostuin, kun Kira taannoin postasi Insaansa kuvan tattarista valmistetusta tuorevispipuurosta. Onneksi resepti seurasi perässä myös Truly Kira -blogin puolelle. Kiran tuntien ohje lunasti lupauksensa, ja tämä tattarivispipuuro tuli oitis osaksi aamiaisrepertuaariani. 

Kiran tattarista valmistettu tuorevispipuuro (n. kahdelle)

1 1/2 dl raakoja, kokonaisia tattarisuurimoita 
vettä liotusta varten 
4 rkl chia-siemeniä
n.3 dl cashew maitoa + lisää tarjoiluun 
1/2 dl sokeroimatonta puolukkamehua
4 kivetöntä medjool-taatelia (tai tuoreita taateleita)
3 dl tuoreita puolukoita tai sulatettuja pakastemarjoja marjoja (myös karpalot ja vadelmat sekä marjojen sekoitus sopivat)
ripaus hienoa merisuolaa 
muita mausteita (esim. vaniljaa tai kardemummaa)

Liota suurimoita runsaassa vedessä jääkaapissa 12 tuntia. Liota chia-siemeniä 1 dl cashewmaitoa vähintään 2 tuntia tai yön yli. 

Huuhtele liotetut suurimot ja kaada blenderiin lopun cashewmaidon, chia-siemenseoksen, puolukkamehun, taateleiden, marjojen ja mausteiden kanssa. Blendaa aivan sileäksi, suht paksuksi puuroksi. Lisää tarvittaessa cashewmaitoa ja makeutta. 

Tarjoile halutessasi (cashew)maidon ja marjojen kanssa. 
        
Cashewmaito

2 dl raakoja cashewpähkinöitä
vettä
pari reilua ripausta suolaa
2 kivetöntä medjooltaatelia (tai maun mukaan)

Liota pähkinöitä jääkaapissa runsaassa vedessä yön yli (tai 
vähintään 4 tuntia)

Huuhtele pähkinät ja kaada ne blenderiin. Lisää vettä*, suolaa ja
taatelit, pyöräytä sileäksi maidoksi. 

Lisää tarvittaessa mausteita ja vettä. Siivilöi maito, mikäli blenderi 
ei saanut pähkinöitä vedettyä täysin sileäksi. 

*Veden määrä riippuu siitä, miten tehokas blenderisi on.


Ei kommentteja: