Tietoa mainostajalle ›

torstai 19. toukokuuta 2016

BBQ goes Korea - hullun hyvä bulgogi


Toukokuu on edennyt salakavalasti jo yli puolenvälin, ja kohta on kesä myös kalenterin mukaan. Minä olen kuitenkin virittäytynyt kesämielelle jo aikoja sitten - onhan lämpötilakin ollut jo viikkoja viime juhannusta korkeampi. 

Ensi viikonlopuksi on luvattu lämpöä ja aurinkoa. Niinpä grillit kuumenevat taas monen talon ja mökin pihamaalla. Jos minä grillaan viikonloppuna jotakin, grillaan korealaista bulgogia, joka on mielestäni yksi maailman parhaista grillisapuskoista.  Bulgogin nimi muodostuu sanoista tuli ja liha, eli ruoka on tosiaan tarkoitettu grillissä valmistettavaksi. Joskus olen kuitenkin bulgoginhimoissani valmistanut sitä myös parilalla. Näinkin valmistettuna ruoka on ollut herkullista, mutta parhaimpaan tulokseen pääsee vain grillaten.

Bulgogin kanssa voi tarjota monenlaisia lisukkeita. Viimeksi katoin pöytään inkivääricoleslawta ja kurkkusalaattia sekä tietysti myös rakastamaani kimchiä, jota syödään Koreassa lähes ruoan kuin ruoan kanssa. 

Aurinkoista loppuviikkoa!

Korean bbq - Bulgogi

600 g (luomu)naudan ulkofileetä ohueksi viipaloituna
5 rkl tamaria 
2-3 rkl hienonnettua kevätsipulia
2 raastettua valkosipulinkynttä
2 tl seesamiöljyä
2 tl kookossokeria tai ruokosokeria
1 chili hienonnettuna, siemenet poistettuna
3 cm pala inkivääriä raastettuna
2 rkl paahdettuja seesamin siemeniä
2 rkl neutraalin makuista öljyä, esim. vaaleaa oliiviöljyä
  
Kastike

2-3 raastettua valkosipulinkynttä
2 rkl paahdettuja seesaminsiemeiniä
2 rkl silputtua kevätsipulia
6 rkl neutraalin makuista öljyä, esim. vaaleaa oliiviöljyä
chiliä tai (korealaisia) chilihiutaleita maun mukaan
sormisuolaa

Sekoita marinadin ainekset keskenään. Anna lihan marinoitua puolesta tunnista pariin tuntiin. Valmista sillä välin kastike (ja lisukkeet).

Sekoita kastikkeen ainekset keskenään kulhossa.

Ota lihat huoneenlämpöön lämpenemään puoli tuntia ennen grillaamista. 

Grillaa lihat kuumassa grillissä. Tarjoile kastikkeen, kimchin ja vaikkapa inkiväärillä maustetun coleslawn kanssa.




2 kommenttia:

Antti | Kamera ja Kauha kirjoitti...

Näyttää siltä että tuota olisi ollut mukava olla syömässä :)

Selina kirjoitti...

Bulgogi on juuri sellaista ruokaa joka on tehty jaettavaksi ison porukan kesken. :)