tiistai 24. toukokuuta 2016

Hyvä aamunavaus - mantelinen mustikkatuorepuuro chiansiemenilläKukapa ei rakastaisi hitaita aamuja ja pitkän pitkiä aamiaisia. Nautin suunnattomasti niistä viikonloppuaamuista, jolloin saan istua rauhassa pöydän ääressä ja lukea paperi(!)lehteni kannesta kanteen. 

Arkiaamut ovat sen sijaan lapsiperheessä usein läkähdyttävän hektisiä. Toisinaan päässäni soi aamuisin se riivaava, kiivastempoinen lastenlaulu, jossa "...hellalla pihisee kellokin soi, leivälle levitä kaapista voi, hellalla pihisee, kellokin soi, aamusta päivä alkaa..."

Hulinasta huolimatta pyrin aloittamaan jokaisen päiväni hyvillä mielin. Tässä pyrkimyksessä maistuvalla ja terveellisellä aamiaisella on merkittävä rooli. En voi enää ymmärtää entistä itseäni, joka skippasi aamupalan ja kärsi verensokerin heilahtelusta pitkin päivää. 

Yön yli jääkaapissa tekeytynyt ravitseva tuorepuuro sopii vaivattomuudessaan hulina-aamujen sapuskaksi, mutta vielä ihanammalta se maistuu, kun sen saa syödä kaikessa rauhassa, osana viikonlopun jättiaamiaista, joka venähtää puolivahingossa brunssiksi.

Mantelinen mustikkatuorepuuro chian siemenillä (kahdelle)

2 dl (gluteenittomia) kaurahiutaleita
2 dl mantelimaitoa
2 dl mustikoita (pakastemustikat sulatettuina)
1 rkl chian siemeniä
(1-2 tl hunajaa)

Lisäksi 
Mustikoita
Kookossokeria

Soseuta mustikat sauvasekottimella. Sekoita kaikki tuorepuuron ainekset kulhossa. Anna puuron tekeytyä jääkaapissa yön yli. Tarjoa seuraavana päivänä mustikoiden ja kookossokerin kera.


Ei kommentteja: